„Щях да пристъпя закона, ако бях изпълнил някои указания на

...
„Щях да пристъпя закона, ако бях изпълнил някои указания на
Коментари Харесай

Боршош се обясни с писмо, щял да пристъпи закона, ако изпълнявал нареждания на Павлова

„ Щях да пристъпя закона, в случай че бях извършил някои инструкции на Лиляна Павлова ", твърди някогашният изпълнителен шеф на НДК Мирослав Боршош, който отхвърли да се яви на чуване пред краткотрайната парламентарна комисия, която преглежда случая за непозволено разходвани средства подготовката на Двореца за председателството на Европейски Съюз.

„ Искам ясно да заявя - отхвърлям обвиняванията. С всички мои причини, в това число тези, които не касаят директно тематиката с изразходването на средствата за председателството, която е предмета на активност на комисията, ще се запознаете в ревюто по-долу, защото считам, че изясняването на повдигнатите в комисията тематики са от значим публичен интерес ", добавя Боршош.

След като не участва в Народното събрание, изказването на Боршош идва от публично писмо от негово име до членовете на анкетната комисия, пред които отхвърли да се яви персонално с аргумента, че не има вяра в безпристрастността им. По-рано денем Боршош е подал в деловодството на Народното събрание писмо до ръководителя на комисията, както и отчет, в който дава отговор на обвиняванията.

В ревюто си до депутатите някогашният шеф на НДК напомня, че при предявяването на обвиняването му от следствието не са му били предоставени никакви доказателства. Не е получил и отчета на ДАНС, чиято " инспекция провокира някогашен чиновник на НДК, махленски по надлежния ред в закононарушение по работа - превишаване на правата за набиране на материална полза за себе си (чл. 282 НК) ". В ревюто си

Боршош не показва името на въпросния чиновник, подал сигнала против него.

Боршош отхвърля изрично обвиняванията против него.

" Злоупотреба с каквито и да е от средствата на НДК няма, още по-малко с тези за европредседателството. Няма и нецелесъобразно изхарчени пари, още по-малко, нецелево разходвани средства ", гласи част от писмото, представено от „ 24 часа ".

Той дефинира като нечиста сделка и клюка " изказванията, че съм управлявал НДК без капиталови планове и визия за неговото битие ".

По мотив обвиняването на Лиляна Павлова, че редовно не е изпълнявал нейните нареждания, някогашният началник на НДК декларира:

" Щях да престъпя закона, в случай че бях извършил някои инструкции на принципала на НДК в лицето на Министерство за българското председателство на Съвета на Европейски Съюз ".

Боршош написа още: " Няма нарушавания по процедурите на публичните поръчки. Налице е преднамерен отчет на непрозрачно посочена от Лиляна Павлова частна одиторска организация, която си разрешава да дефинира като незаконосъобразни изискванията на документите по възлагане на публичните поръчки, които са коментирани и съгласувани преди започване на процедурата с Агенция за публични поръчки, Министерство на районното развиване и благоустройство и Заместник министър-председателя по Европредседателството, както и с Комисия за защита на конкуренцията след постановяване на решението за избор на реализатор ".

Боршош отхвърля също съществуването на милиони загуби на сдружението - имало амортизационни отчисления върху част от активите на НДК, както и голям брой вложения.

„ Злоупотреба със средствата на НДК няма. Няма нецелесъобразно изхарчени пари. Няма нецелево разходвани средства, приключва ревюто си някогашният шеф. Към писмото си той е приложил и документи, с които потвърждава изказванията си за активността на сдружението ".

Временната комисия се срещна със наличието на писмото, само че единомислещо одобри то да не бъде част от отчета на комисията,

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР