Щом ще правите нова баня или ще ремонтирате старата, трябва

...
Щом ще правите нова баня или ще ремонтирате старата, трябва
Коментари Харесай

Ремонт на баня: актуални тенденции

Щом ще вършиме нова баня или ще ремонтирате остарялата, би трябвало да знаете настоящите трендове

Важни акценти са неналичието на шарки. Модерните бани са едноцветни, без непотребни акценти, като пана от фаянсови плочки, прекомерно доста етажерки, закачалки и така нататък Колкото по-семпло, толкоз по-добре.

При плочките има многообразие от формати, десени и цветове, само че едно е общото – лъскавата повърхнина е изместена от матовата. Тя стои по-изискано и най-много е по-безопасна на пода, тъй като не се пързаля.

Камъкът е водещ като фон – мрамор с красиви жилки, бетон или цимент. Релефът е добре изявен. Финишът постоянно имитира и метал, текстил или кожа.

Повтарящи се геометрични претекстове са хитов дизайн, тъй като основават атрактивен темп.

Ярките и шарени плочки скоро няма да се върнат на мода съгласно прогнозите на дизайнерите. Ако желаете безусловно някакъв по-изразен цвят в банята, той може да участва единствено като акцент в една стена или в част от нея.

Тенденцията е монохромност – плътни тъмни тонове или напълно светла баня. Върху този безпристрастен декор изпъкнат доста добре красивите форми на санитарния фаянс и на аксесоарите.

Все още не са демоде златистите и медни покрития на батериите, само че шлагер са черните кранове.

Винтидж детайлите остават настоящи при смесителите, мивките и тоалетните чинии. Те са с мека овална линия.

Високите технологии в производството на новите серии тоалетни чинии, казанчета, акумулатори на мивките и душовете обезпечават все по-голям комфорт и съвършена хигиена. Така че се осведомете в магазина какво се предлага и проверете каква сума смятате за оправдана инвестиция.

Ако не желаете да инвестирате в нови плочки, елементарно може да преобразите остарялата баня като ползвате багра за плочки. На пазара има обичайно обилие от такива бои. Ако се нанесат вярно, те са трайни и красиви. С багра за под и шаблони може да преобразите и пода на остарялата баня.

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР