Щом и традиционно немилостивия към ГЕРБ "Галъп" им дава близо

...
Щом и традиционно немилостивия към ГЕРБ "Галъп" им дава близо
Коментари Харесай

Лошият пиар проваля проф. Герджиков и полк. Невяна Митева

Щом и обичайно немилостивия към ГЕРБ "Галъп " им дава близо 8% задатък по отношение на втория, значи действителната разлика е над 10%. И ще пораства, поради свадите от последните два дни.
Да, само че ГЕРБ си има Бойко Борисов, който се бори вместо всички. Не може да огрее единствено на кандидат-президентския фронт. И тъкмо там ГЕРБ се проваля.
Защото съгласно същото изследване на "Галъп " Радев печели вота още на първи тур.
Измислят си, манипулират, ще кажете.
Да, евентуално притурват два-три % от горната страна, само че надали повече. Истината е, че акцията на проф. Герджиков дотук е повече от неубедителна, вяла, безлична.
Всъщност има ли акция? Казионни фотоси пред монументи на национални поборници, Невяна Митева с протоколен букет в ръка, като класна ръководителка. После - в локалното читалище, измежду стотина деятели, които така и така ще гласоподават за тях. Даже фейсбук до неотдавна нямаха, че да се излъчват "на живо ". Сега към този момент са пуснали някаква страница, където лайковете са по 50-60...Направо да спрат да се излагат с тоя трафик.
Посланията - еднотипни, скучни, плакатни. Да се съединяваме, да бдим за върховенството на закона и правата на дамите...
К'ви права на дамите, бе...хората измират по лечебните заведения, цените на тока удрят тавана, не знаем по какъв начин ще изкараме зимата...
Чак в последните два дни професорът заприказва остро и съответно за незаконния режим на Радев и неуспеха с коронавирус рецесията.
Но дали е задоволително? Дали ще излезе от калъпа на безличието и неналичието на тактика?
По принцип всички желаеме да се "съединяваме ", в това няма нищо ново. И Радев желае, и Лозан Панов, и Луна, че и бай Йоло Денев. Но по какъв начин да стане, какъв път би трябвало да се измине до възжеланото съединяване? Лесно е да си мъдрец на маса и на доктрина, въпросът е да предложиш рационална и работеща платформа, посредством която да се реализира задачата.
Жалко - надявахме се на войник, а то - съединител...
Истината е, че проф. Герджиков няма пиар. За пиара дава отговор Мишо Михайлов, "гласът " на Костов, сътрудник на Държавна сигурност. Той е там, като че ли с цел да го проваля.
Това е единият проблем. Вторият е концептуален. Все повече личи, че
Анастас Герджиков не е подобаващият претендент за президент на ГЕРБ. По принцип. Подходящият претендент се наричаше проф. Асен Балтов или военачалник Венцислав Мутафчийски. Развоят от последните дни с ковида го потвърждава.
Няма за какво да се залъгваме, че хората си умират от кеф да гласоподават за интелектуалец, експерт по латински и ректор с много неизяснено фамилно състояние. Неподготвен в политиката, неузнаваем. В село Лесидрен, където имам къща, не бяха чували за кандидатурата на Герджиков. И освен в това село е по този начин, уви.
Хубаво, да махнем Радев, но като няма съперник? Кого да изберем?
Никой не обича черния вестител, само че избирам да бъда реалист.
В началото на акцията си Герджиков назова ПИК "жълта медия ", тъй като сме разкрили, че щабът му се води от гореспоменатия Мишо Михайлов. Било неистина.
Е, не е неистина и професорът знае, че мога да го потвърдя. Има десетки очевидци.
Eдва ли им пука, само че ще им запука на 15 ноември - без да съм неприятен оракул.
Анастас Герджиков може да гледа номера на фланелката на Ива Николова, която пет години самоотвержено води война с диктатурата на Румен Радев. Почти единствена в българските медии. Мисля, че елементарният гербер й има повече доверие, в сравнение с професора.
Като цяло какво съставлява "синдрома Герджиков ": пренебрежителност и липса на почитание към своите, разграничение от ГЕРБ и Борисов. Не благоволи даже да подписа предизборно съглашение с него, както направи с Николай Ненчев от Български земеделски народен съюз...Постоянни флиртове с психодясното - безсмислени на процедура, защото при възможен балотаж гласовете им ще идат за Радев.
И противоположното - липса на послания към левия гласоподавател, евентуален съдружник поради дрезгите на Корнелия Нинова с Радев.
Сега осъдил "агресията " над просветителния министър от страна на "Възраждане ". Каквито и да са "Възраждане ", са гласове, които могат да бъдат привлечени на балотажа, за какво е нужно да се конфронтира тъкмо сега с тях и да предплаща соросоида учебен министър?
Грешка след неточност. Според мен, несъмнено. Не съм политолог, нито пиар специалист, не съм великият Мишо Михайлов. Може пък тактиката му да се окаже гениална и печеливша. Гледам обаче изследванията, слушам и какво си приказват хората - отвън ГЕРБ...Не е розово ситуацията.
Дано зеленият документ и националният яд свършат това, което Герджиков не прави.

Недялко Недялков, ПИК
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР