Щом блокадите на АМ Тракия остават, въпреки подписаното и гласувано

...
Щом блокадите на АМ Тракия остават, въпреки подписаното и гласувано
Коментари Харесай

Борисов: Пропуските в управлението ги казвам всеки ден на Денков

Щом блокадите на Автомагистрала „ Тракия ” остават, макар подписаното и гласувано съглашение с енергетиците, очевидно има някакво съмнение. Това сподели пред публицисти водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„ В момента имаме една доста мощна работеща законодателна власт. Всичко, което се е случило с Украйна мина първо през Народното събрание. В енергетиката по същия метод, за правосъдната промяна също ”, поясни Бойко Борисов.

Според него обаче нищо не се случва в цели браншове и има неработещи министри.

„ Има цели браншове, за които, в случай че ви изпитам, няма да знаете името на министъра. На спорта кой е? “, изпита той публицистите, които за негова изненада му дадоха отговор вярно.

Причината, съгласно него, е, че не те не работят и нищо не се е случило в цели браншове. Той разкритикува остро министъра на спорта.

„ В момента светът доста бързо се развива в доста сфери. Нашите стопански представители, търговски аташета, би трябвало да отварят пазари, в нововъведенията, в растежа да заложим явен проект – какво отваряме, какво затваряме, къде са вложенията, какво е финансовото състояние “, уточни той.

„ Всяка вечер си приказвам с Николай Денков и му споделям къде са пропуските. Казвам ги на всички. При гласоподаване на избор на съмнение ше подкрепим държавното управление в зала, само че не може да си заравяме главата в пясъка за нещата, които не вървят. Именно за това съм сериозен, с цел да се употребява времето и да работим още по-добре ”, разяснява той.

По думите му, в случай че работи добре, държавното управление може да изкара цялостен мандат.

„ В Народното събрание всичко ще се одобри. Днес ще приемем законите, на следващия ден Конституцията. Това, което като план-график сме си сложили, ще го осъществим. Същото желая да го прави държавното управление. Не да ни вкарват ту в зърнена, ту в енергийна рецесия. Предварително трябваше да са се срещнали със синдикати, работодатели, синдикати, не да идват в Народното събрание, ние да се явяваме поръчител. Това не е окей “, сподели водачът на ГЕРБ.

„ Парите в страната свършват “, съобщи Борисов.

„ Това ме връща във времето, в което нашите държавни управления работеха на остатък. Не на недостиг, не да не може да се върже краят на годината “, напомни той.

Попитан за нарастването на заплатата на шефа на Национална агенция за приходите с 1000 лева, той отговори: „ Дали е с 1000 лева или не, няма да вляза в тази жълтиния. Важно е той да бъде обезпечен и тези хора, не приказвам за имена, когато заемат този пост, да знаят, че могат да си хранят фамилията, да бъдат твърди, да бъдат безкомпромисни “.

И бе безапелационен, че ГЕРБ няма да е партията, която ще смъкна кабинета.

novini.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР