Що се отнася до пътуването в Германия, автомобилът остава номер

...
Що се отнася до пътуването в Германия, автомобилът остава номер
Коментари Харесай

Германците карат по-често колите си

Що се отнася до пътуването в Германия, автомобилът остава номер едно транспортно средство в цялата страна. Дори освен това - заради корона пандемията пътуването с кола в последно време стана още по-важно. Според Федералната статистическа работа (Destatis), през 2021 година повече от две трети (69 процента) от 178,2 милиона частни и бизнес пътувания с най-малко една нощувка в Германия или в чужбина са осъществени с кола.

Това е доста нарастване спрямо предходната корона година 2019. По това време колата е употребена като транспортно средство за 59 % от пътуванията. От друга страна се следи спад при въздушния превоз: делът му понижава съвсем на половина - от 17% през 2019 година на 9% през 2021 година Пътуването с трен е на сходно равнище през 2021 година с дял от 17% като през 2019 година (16 процент). Други типове превоз, като кораби и рейсове имат шест % дял през 2021 година

Значението на автомобила като най-често употребяваното средство за пътешестване е явно и когато задграничните и вътрешните пътувания се преглеждат настрана - 59 %, по-голямата част от пътуванията в чужбина през 2021 година са осъществени с кола. За вътрешните пътувания съотношението е 72 %.

Има ясни разлики, когато се преглеждат въздушните пътувания - до момента в който 30 % от пътуванията в чужбина през 2021 година са осъществени със аероплан, делът в Германия е единствено един %. Делът на вътрешните пътувания с трен е по-висок - повече от всяко пето пътешестване (22 процента) е осъществено по този метод през 2021 година При пътешестване в чужбина влакът е употребен като транспортно средство за пет % от пътуванията.

Независимо от определения тип превоз, най-популярните дестинации за пътешестване в чужбина през 2021 година са били Италия (16 процента), Австрия (15 процента) и Испания (11 процента).
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР