Що се отнася до нейната страст към пътуването, Луиза Ю

...
Що се отнася до нейната страст към пътуването, Луиза Ю
Коментари Харесай

Последна спирка Сърбия - 79-годишната филипинка, посетила всички държави в света

Що се отнася до нейната пристрастеност към пътуването, Луиза Ю не приема " не " за отговор. Ако го беше направила, можеше да не е пробвала кучешко месо в Северна Корея, да не е зърнала девствените плажове на Сомалия или да не е скачала с парашут в Дубай на 77-годишна възраст. " Всички споделиха: " Не отивай в Сомалия, това е рисково ", споделя Ю пред NPR. " Ако желая да отида някъде, никой не може да ме спре. Харесвам провокациите - по-вълнуващо е. Искам да направя всичко. "
 Лекси Алфорд - момичето, което на 23 година към този момент е обиколило всички страни в света
Момичето, което на 23 година към този момент е обиколило всички страни в света

И може да се похвали с връх на Гинес

Благодарение на упоритата си увереност, 79-годишната жена към този момент е постигнала дългогодишната си цел за пътешестване, която преследва повече от 50 години. Жителката на Маями е пътувала до всичките 193 страни, приети от Организация на обединените нации, съгласно NomadMania, която страница следи най-пътуващите хора в света. Именно съгласно Nomad Mania, Луиза Ю е един от двамата души от Филипините, пътували до всичките 193 страни, членки на Организация на обединените нации.

Последната спирка от международното й турне е Сърбия, която посещава през ноември 2023 година Нейни другари, сътрудници и пътешественици уреждат да я посрещнат на летището там, с цел да отбележат достижението й. Израснала в провинция Лейте във Филипините, тя се въодушевява от филмите, които гледа като дете, най-вече американски уестърни. Поставя си за цел да посети тези неповторими естествени пейзажи, които вижда на екрана, като скалистия декор от филмите на Джон Уейн.

" Видях цялата тази красива планинска природа, езера и коне за езда ", споделя тя. " Така започнах да бленувам и да си споделям, че един ден ще видя света. " Първата й стъпка в реализирането на тази фантазия е при започване на 20-те й години, когато идва в Съединени американски щати като студентка на продан, с цел да учи медицински технологии. Когато визовите ограничавания й пречат да пътува отвън Съединени американски щати, тя изследва страната с рейсове.

За момента обаче към момента има два щата - Кентъки и Оклахома, които не е посетила. " Подвигът към света не беше елементарен, споделя Ю. Тя чака 15 години, с цел да получи зелената си карта, с цел да може да пътува в чужбина. Имало е интервали, в които е работила по три работи едновременно, с цел да спести задоволително пари за пътувания, които обаче си остават огромната ѝ пристрастеност.

След като работи в региона на медицинските технологии, Луиза се насочва към кариера на туристически сътрудник, с цел да може да има по-голяма еластичност и да отделя време за пътешествия.

През последните пет десетилетия тя пътува на всички места, където може. Посещава европейски и азиатски страни, стига и да африкански, като Либия и страни от Близкия изток, като Иран.

 Анна Пелова и желанието ѝ да посети всички страни на земното кълбо
Българката, която е на път да посети всички страни в света

Анна Пелова за пътуването като метод на живот

" Не чакай никого ", споделя тя. " Ако продължа да очаквам, това в никакъв случай няма да се случи, тъй като опцията от време на време идва единствено един път. Винаги мога да върша пари, разбирате ли? Но времето е значимо. "
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР