Щеше да е смешно, ако в най-големия български град не

...
Щеше да е смешно, ако в най-големия български град не
Коментари Харесай

"Александър Невски" - селският мегдан на ГЕРБ

Щеше да е смешно, в случай че в най-големия български град не живееха над милион души. Един нерешителен опит София да придобие по-нормален тип тази седмица се сблъска челно с всичко, което му пречи да стане съвременен град. В общинския съвет беше импортирано предложение площадът към църквата " Александър Невски " да стане пешеходен.

Не стана със следните причини: " Да се опитваш да направиш от едно главно кръстовище, което спомага за трафика в една европейска столица, да го превърнеш в селски площад от затворен вид от 80-те години мисля, че е задоволително ретроградно от единствено себе си ", съобщи разпалено общинският консултант от ГЕРБ Борислав Бориславов.

Налага се да разбираем на господин Бориславов и представляваната от него ГЕРБ някои базови разлики сред селото и града. В селската просвета всеки прави каквото си желае, тъй като живее главно в личния си двор.

Ако желае, си паркира колата в средата на двора, в случай че желае, сади лук, в случай че му е кеф - лалета. В града обаче хората живеят по-нагъсто и през последните епохи това е родило една по-различна просвета, в която би трябвало да се съобразяваш с другите. Както не можеш да решиш да си насадиш лук в зелените площи до " Александър Невски ", по този начин и би трябвало да се съобразиш с ползите на повече хора, когато решаваш въпроса с паркирането на може би най-красивия софийски площад.
Реклама
След 12 години ръководство на ГЕРБ жителите (а както се вижда и освен те) в София са превърнати в прислужници на колите. Столицата сега е налична единствено с кола. Това, несъмнено, е неуместно, тъй като колкото повече се случва, толкоз повече хора си купуват коли и към този момент няма къде да паркират, а тапите блокират града.

София през днешния ден е малоумен град, за разлика от други европейски столици, които са от ден на ден пешеходни, с добре проведен градски превоз, тъй като просто това им дава по-човешки образ. Качеството на живот е несравнимо по-голямо.

Тази вест от последните десетилетия обаче още не си е проправила път до общинския консултант Бориславов. Според него, " откогато свят светува, градоустройството е по този начин направено, че да могат да се движат коли ". По обучение той е археолог, тъй че несъмнено знае. И ние по този начин сме чували - световноизвестни са кръговото към Колизеума и античният паркинг до Акропола.
Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Капитал
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР