ЩЕ ВИ разкажа. Ще пиша много по тази тема, но

...
ЩЕ ВИ разкажа. Ще пиша много по тази тема, но
Коментари Харесай

Георги Георгиев: Едното е вечерята ми в болница във Франция, а другото обяда в клиника в Силистра

ЩЕ Въдворяване и изселване (отделение в МВР-ДС) опиша. Ще пиша доста по тази тематика, само че за в този момент ще опиша за единствено един, може би незначителен и по скоро битов подробност от срещата ми с френската болнична система при трансплантацията на брачната половинка ми.
На фотография 1 – това ми е вечерята в отделението по нефрология. Овкусени печени картофи, грах със зеленчуци, задушени телешко с моркови и доматен сос. Плюс крем, или кисело мляко по желание, плюс багета, плюс сок. Закуска – мини багета, краве масло, сладко от малини, или различен тип, плюс кафе, чай, или сок по желание, плюс някакъв плод. Обяд – най-малко две ястия, салата плюс десерт и плод. ЗАДЪЛЖИТЕЛНО храната е топла, сервира се в съдове за еднократна приложимост. Не се угояваш, не всичко ми бе вкусно, само че се храниш здравословно и пълноценно.

На фотография две – обяд в болничното заведение в Силистра. При различен мой престой във видинската болница преди този момент, заран санитарката идваше с една торба кисели млека. Ние се редяхме с чашките до врата (всеки би трябвало да си донесе от у дома лъжица, вилица, чаша, чиния, чаршафи, пижама, чехли и лекарства) Тя сипваше по 4 лъжици кисело мляко на всеки и това ни бе закуската. Сравненито оставям на вас.

ВСЕКИ ДЕН в 8.00ч. сестра и санитарка в Гренобълската болница идваха и сменяха спалното долни дрехи и пижамата ми. ЗАДЪЛЖИТЕЛНО, на всички заболели, несъмнено. Всички стаи са единични. Лежах в три отделения, поради затруднение, на всички места е по този начин. В стаята имаш голям дрешник, баня, тоалетна, тв приемник, легло-робот, преносима маса и преносимо и регулируемо кресло. Леглото е неповторимо. С постъпването в отделението, като донор ми сложиха гривна с баркод и персоналните ми данни, същата сложиха и на леглото и на всички места ме движеха с него. Така е с всички заболели.

Заедно с леглото си като киборг. То може да се контролира по всевъзможен метод. Може да си вдигнеш краката, тялото, главата, може цялото легло да се подвига нагоре, или надолу, или да се сгъне на стол. Има инсталиран екран, вграден кантар и тн. Имаш две стационарни отдалечени, за ръководство на леглото за дясна и лява ръка, и едно мобилно, което виси над главата ти. Отделно имаш над главата си и до самото легло отдалечено, с което викаш сестрите при потребност.

В банята до тоалетната паница има също отдалечено за контакт със сестрите, както и до душа има второ, което с връв, който стига до земята, по този начин, че в случай че ти прилошее и паднеш, да може да ги извикаш. Всички са усмихнати, сърдечни и деликатни и не е по обвързване! Една сестра безусловно стоеше на колене до леглото ми и един час ми обработваше раната и вливаше антибиотици. Виждах по какъв начин пациенти целуват ръка на сестрите, аз също го направих.

Виждах по какъв начин лекарите се отнасят с почитание към тях. За 10 дни нито един път не чух пациент, доктор, или човек от личния състав да увеличи звук по какъвто и да е мотив. В отделението има осем стаи. Само една беше двойна, само че ми обясниха, че е за пациенти, които са признати за къси операции за няколко часа и по тази причина е възможно да са двама. Всички останали стаи са независими. Около 15 индивида на промяна се грижат за 8 заболели.

Ако някой си мисли, че в България имаме опазване на здравето, грубо се лъже. Имаме кадърни лекари и сестри, само че работеща и ефикасна система на опазване на здравето нямаме. Превърната е в кочина, както цялата страна. Директорите се назначават по партийна линия, с цел да назначават и те тези под тях също близки и правилни до властта калинки и корумпета, та чак до чистачките. Кадърните, питащите и можещите биват мачкани и гонени.

Както и да насочват всички поръчки към обръчите от компании на ръководещата ни мафия, от пералнята, през медикаментите и консумативите до храната и кетъринга. На тройни цени, несъмнено. И по тази причина пари за болните и заплати за лекари и сестри няма. Защото паразитите изяждат даже парите за медикаменти на онкоболните. За да се угояват свинете, да тъпчат милиарди в офшорките си и да купуват къщи на любовниците си в Барселона с нашата кръв и пари. И НСО да пази Доган, Пеевски и Буда! За този обир плащаме и със здравето и живота си. И живота на околните ни. Това е един от аспектите на геноцида на Борисов и мафията натрапен над българският народ. И това е един от методите посредством който мафията убива. Убива всички ни. И това зло може да бъде отстранено единствено по един метод – от жителите на площадите. Освен за правдивост, това е и борба за живот! БОЕЦ водим тази борба.

В последващи постове ще опиша цялото лекуване, подготовка, трансплантацията и грижа по-късно в Университетската клиника в Гренобъл. Да се знае. Благодаря на всички другари, бойци и будни българи, които ни помогнаха. Благодаря и на френските сестри, лекари и институции!

Георги Георгиев, водач на БОЕЦ, Facebook

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР