Ще се строи ли нова база на НАТО за 100

...
Ще се строи ли нова база на НАТО за 100
Коментари Харесай

Експерт: Многонационалната бойна група на НАТО в България ще е с водеща страна Италия

Ще се строи ли нова база на НАТО за 100 млн. лева в България? Къде ще е ситуирана тя и защо ще се употребява? Отговори на тези въпроси в студиото на " Здравей, България " потърсиха капитан I сан о.з Васил Данов от  Атлантическия съвет на България, преподавателят по отбранителна политика и обмисляне във Военната академия " Георги Стойков Раковски " доцент Георги Цветков и генерал-майор о.з. Съби Събев - първият народен боен представител на България в Главната квартира на НАТО.

" На мястото край Ямбол – войсковият регион Кабиле, има построени уреди, които посредством ремонт могат да се употребяват. Районът е подобаващ, тъй като е далечен от огромни обитаеми места, което беше едно от условията на някогашните ракетни бригади ", акцентира Съби Събев.

" Да не забравяме това, което се разисква сега е развиване на концепцията  на Многонационалната бойна група в България с водеща страна Италия. Става въпрос за създаване на непрекъсната инфраструктура, която може да поема по-големи количества хора. Атака против член на НАТО ще задейства всички водещи страни, за България това е Италия ", съобщи доцент Георги Цветков.

" Мястото е определено извънредно удачно от стратегическа позиция. Наблизо е военното пристанище в Бургас – най-голямата ни и към този момент съвсем единствената база. Пристанището е извънредно комфортно и близкото разстояние до Кабиеле ще подкрепи да се свърже тази триада на сухопътните, военноморските и военновъздушните сили на НАТО ", безапелационен е Васил Данов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР