Ще се проучва възможността за нов мост над Дунав. Министерският

...
Ще се проучва възможността за нов мост над Дунав. Министерският
Коментари Харесай

Възможност за нов мост над Дунав проучват при Русе-Гюргево

Ще се изследва опцията за нов мост над Дунав.

Министерският съвет утвърди като основа за водене на договаряния меморандум сред държавните управления на България и Румъния за осъществяване на задълбочени изследвания за създаване на нов мост над Дунав при Русе-Гюргево, заяви пресслужбата на кабинета.

Анализът демонстрира неведнъж повишаване през последните години на автомобилния трафик през Дунав мост 1, както и на комерсиалния продан по Рейнско-Дунавския кулоар (коридор 7).

Съществуващото оборудване е намерено за употреба преди повече от 60 години и техническите му благоприятни условия не разрешават облекчение на трафика. Поради дългата му употреба се постанова рехабилитация на структурата и прекъсвания на придвижването.

Това води до обилни тапи, натоварване на инфраструктурата и други усложнения. Изграждането на ново оборудване при Русе-Гюргево ще облекчи доста съществуващия трафик, ще понижи отрицателното влияние върху околната среда и ще има повсеместен позитивен стопански резултат за двете страни.

С подписването на Меморандум двете страни ще слагат основа за възстановяване на транспортната си съгласуваност и повишение на икономическата интензивност в района.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР