Ще се направи пълен одит на всички първокласни пътища и

...
Ще се направи пълен одит на всички първокласни пътища и
Коментари Харесай

Започва одит на всички главни пътища и магистралите

Ще се направи цялостен одит на всички първокласни пътища и автомагистралите, това е един от целите на Министерството на районното развиване и благоустройството заяви през днешния ден на министър Гроздан Караджов. Той повтори към този момент обявеното желание да се създаде четири годишна стратегия, в границите на която да се създадат съществени и превантивни поправки на пътища първи, втори и трети клас, които се нуждаят от такива.

Караджов сподели още че към този момент се работи и по попълване на всички нужни документи, с цел да станат към този момент започнатите градежи на автомагистрали законни. " Всички стартирани обекти страдат от липса на дефинитивни планове, Оценка за влияние на околната среда и направени отчуждавания. Започваме да попълняме тези досиета с Агенция " Пътна инфраструктура ", с цел да ги узаконим ", посочи Караджов.

Той акцентира че новото ръководство на Министерство на регионалното развитие възнамерява работа по три тунела. Работата по този под прохода Петрохан е в доста начална фаза, като занапред би трябвало да се направи план и отчуждавания. " Това ще отнеме най-малко 1-2 години и час по-късно, със прецизно съблюдаване на Закона за публичните поръчки, ще се премине към възлагане и ще може да се даде краен период за стартиране ", посочи министърът.

Тунелът под Шипка е различен приоритет, като за него има план и оповестени отчуждителни процедури. " За мен беше изненада, че е планиран като двулентов, т.е. по една в посока. Тази дестинация Север - Юг би трябвало да е двулентова в едната посока ", добави Караджов.

Третият тунел, за който ще се търси реализация е под Стара планина по протежението на автомагистрала " Черно море ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР