Ще се извърши проверка по сигнала на БСП за приватизацията

...
Ще се извърши проверка по сигнала на БСП за приватизацията
Коментари Харесай

Сотир Цацаров: Ще се извърши проверка по сигнала на БСП за приватизацията на ЧЕЗ

Ще се извърши инспекция по сигнала на Българска социалистическа партия за приватизацията на ЧЕЗ – към този момент тече за средствата на купувача на сдружението. Това сподели основният прокурор Сотир Цацаров пред публицисти във връзка със сигналите на Българска социалистическа партия за ЧЕЗ.

„ Сигналът е постъпил през вчерашния ден. Той се състои от две елементи. Първата съставлява едно изречение, в което се упорства прокуратурата да ревизира произхода на средства на купувача на ЧЕЗ. Втората е малко по-обемна. В нея се упорства прокуратурата да ревизира всички покупко-продажби, които са довели до приватизацията на ЧЕЗ. По отношение на първата част или първото изречение, с което се претендира да бъдат тествани всички средства, с които купувачът на ЧЕЗ разполага, бих споделил следното: такава инспекция сега се прави. Тя се прави по предписание на министър-председателя и от ДАНС и от органите на Национална агенция за приходите. Следователно механизмът е, в случай че те открият каквито и да е нарушавания, в това число и данни за закононарушения, естествено е, че ние ще бъдем сигнализирани. Да бъде осъществявана инспекция от наша страна и във връзка с договорката, мисля, че подобен спор бе воден “, разяснява Цацаров.

По думите му, в случай че в този момент това искане бъде изпълнено това значи прокуратурата да разпореди същата инспекция на същите органи.

Главният прокурор прикани да се прави разграничаване сред товаренето на прокуратурата с това, което е нейна работа и детайлите от политическия набор. „ Ще ми се да имам вяра, че в качеството си на сътрудник, в това число някогашен следовател, госпожа Нинова не би подписала такова искане. Отнасям го към всички детайли на политическата полемика, които се употребяват в тези дни, в това число и в днешния ден “, разясни Цацаров. По думите му в изречението от два реда в сигнала на Българска социалистическа партия не се твърди каквото и да е закононарушение, а се желае инспекция на произхода на средствата за закупуване на ЧЕЗ.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР