Ще се борим за неутралитет по отношение на климата до

...
Ще се борим за неутралитет по отношение на климата до
Коментари Харесай

Без компромис със законността, климатичен неутралитет до 2050, обеща Фон дер Лайен

Ще се борим за неутралитет във връзка с климата доникъде на този век, само че посредством обективен и приобщаващ преход, съобщи бъдещият ръководител на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен по време на представянето на екипа си в Европейския парламент, който малко по-късно ще реши дали да го поддържа или отхвърли (повече четете тук).

В изказването си тя даде обещание да работи и за отстояване на ролята на Европейски Съюз на международната сцена. Подчерта, че няма да има взаимни отстъпки с върховенството на закона. Обяви смяна в името на ресора на българския еврокомсиар Мария Габриел (повече четете тук).

За пръв път ще реализираме тъждество на половете на всички равнища на ръководство до края на мандата си, това ще промени лицето на Европейската комисия, съобщи Фон дер Лайен.

" През идващите 5 години нашият съюз ще стартира промяна, която ще допре всяка част от нашето общество и стопанска система. Понякога забравяме, че най-големите си достижения сме създали, когато сме били дръзки. Дръзки бяхме, когато взехме решение да създадем обединен пазар и единна валута, когато посрещнахме част от нашето европейско семейство ", акцентира тя.

Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Новата Еврокомисия (545)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР