Ще работя срещу въвличането на България във войната в Украйна,

...
Ще работя срещу въвличането на България във войната в Украйна,
Коментари Харесай

Радев: Ще работя срещу въвличането на България във войната в Украйна

Ще работя против въвличането на България във войната в Украйна, бе безапелационен президентът Румен Радев. Той взе участие в Прага на европейска лидерска среща.

 

С цялостна увереност не подписах декларацията за присъединение на Украйна в НАТО, тъй като това би означавало война НАТО-Русия. Аз ще продължа да бъдат виновен към българските жители и като президент, и като висш главнокомандващ ще работя против въвличането на България във войната, без смисли под какви изречения това се прикрива, разгласи през днешния ден пред публицисти в Прага президентът Румен Радев.

 

Той остро подлага на критика позицията на " Демократична България ".

 

" Изумително е, че на фона на енергийната рецесия в цяла Европа " Демократична България " бърза да тласне страната ни във войната още преди да е призован Народното събрание. Ако със същата пристрастеност, с която лобират за Украйна в НАТО работеха и за правосъдната промяна и за ползите на българските жители, в този момент публичната тежест на тази групировка щеше да бъде друга ", сподели Радев в коментар на предлагането на Демократична България Народното събрание да даде военна помощ за Киев.

 

" За мен е мъчно за поверие, че управлението на коалиция, която претендира за либералност и морал в политиката, може да си служи с такива откровени неистини и операции. С цялостна увереност не подписах декларацията за присъединение на Украйна в НАТО, тъй като това сга значи война НАТО - Русия. И аз ще продължа да бъда виновен към българските жители и като президент и висш главнокомандващ ще работя против въвличането на България във войната, без значение под какви красиви изречения се прикрива това ", безапелационен бе Румен Радев. 

 

Според него ние би трябвало да гледаме на този въпрос извънредно съществено. " Политици, които тласкат България към война, без значение дали от незнание или изгода, дължат отговор на българите чии ползи обслужват ", съобщи президентът.

 

Военната помощ за Украйна не е коментирана на лидерската среща, добави Радев в отговор на журналистически въпрос. " За да има военна помощ, Европа би трябвало да има стопански капацитет. Този стопански капацитет сега е заплашен в кратковременен и дълготраен проект. Когато приказваме за наказания, би трябвало да е ясно, че няма да допуснем наказания, които повреждат енергетиката и стопанската система на България ", сподели още Радев. И обърна внимание, че България е съумяла да предотврати включването на нуклеарната енергетика в този пакет наказания.

 

Вече ясно заявих, че ще дава на партиите задоволително време, с цел да могат да обсъдят правилата и целите, към които да се обединят по този начин, че да се излъчи управническо болшинство и държавно управление, съобщи президентът Румен Радев.

Той разяснява по този начин отхвърли на Политическа партия да договаря с ГЕРБ.

 

" Очаквам партиите да не не помнят, че преди всичко би трябвало да слагат ползите на българските жители ", посочи Румен Радев.

 

Изключително значимо е да имаме парламент. Нашия парламентарен модел се основава на парламентаризма, акцентира президентът.

 

Лидерите, участници в Европейския съвет, предложили на Европейската комисия за идващото съвещание на Съвета на 20 октомври да предложи стъпки за преодоляване цените на горивата, уточни Радев.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в ! 

 

 

 

 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР