ще публикува предварително попълнените данъчни декларации за физическите лица. Както

...
ще публикува предварително попълнените данъчни декларации за физическите лица. Както
Коментари Харесай

НАП публикува попълнените данъчни декларации за физически лица

ще разгласява авансово попълнените данъчни заявления за физическите лица. Както и в предходни години те са налични посредством личен идентификационен код или електронен автограф. От приходната организация предизвестяват, че формулярите може да не са налични още в утринните часове, а по-скоро ранния следобяд.

Данните в тях би трябвало да бъдат допълнени, в случай че се постанова и по-късно доказани от потребителите, съобщи за БНР представителят на приходната организация Антония Иванова. През март можем да използваме и пет % отстъпка от налога за довнасяне.

В авансово попълнените заявления се съдържа цялата информация за приходите – облагаеми – т.е. хонорари от контракт или хонорар, изплатени от юридическо лице (работодател или самоосигуряващ се) или необлагаеми, каквито са ваучерите за храна.

„ Както и за употребените облекчения, които са през шеф през миналата година “, съобщи за БНР представителят на приходната организация Антония Иванова и даде образец с облекченията за родители, употребени през шеф: „ Това са точно за изплатените приходи от друга стопанска активност като да вземем за пример за наем, за компенсации, за пропуснати изгоди или неустойки, награди от игри, от надпревари, състезания “.

Има и приходи, които данъкоплатецът самичък би трябвало да добави, напомни Иванова: „ Например едно физическо лице, което е придобило приходи от практикуване на свободна специалност или активност като аграрни стопани, към автоматизирано попълнената сума би трябвало да добави и сумата за приходите, които са придобили от трети физически лица “.

През март при онлайн попълване на данъчната декларация можем да използваме 5 % отстъпка от налога за довнасяне, в случай че има подобен.

Плащането му обаче също би трябвало да стане до края на месеца, а съветът към тези, които имат намерение да се възползват от тази опция, е „ авансово да си ревизират дали имат такива обществени отговорности все още на подаване на декларацията. Ако имат, е належащо да ги платят и по-късно да подадат и своята декларация “.

Тази година данъчната акция за физическите лица завършва на 2 май, а до септември има опция за еднократна промяна на данните.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР