Ще променим заедно съдбата на Бразилия, заяви снощи избраният за

...
Ще променим заедно съдбата на Бразилия, заяви снощи избраният за
Коментари Харесай

Новият президент ще променя „съдбата на Бразилия“

" Ще променим дружно ориста на Бразилия ", съобщи нощес определеният за президент Жаир Болсонаро в първото си изказване по Фейсбук, откакто бе разгласен за победител на втория тур от президентските избори, съобщи Агенция Франс Прес. " Не можем да продължим флирта със социализма, комунизма и левия популизъм ", добави крайнодесният Болсонаро с враждебен звук.
 
Той даде обещание в телевизионно послание, че държавното управление му " ще пази конституцията, демокрацията и свободата ".
 
 Gulliver/Getty Images

" Това не е заричане на една партия, нито празни думи на един мъж, това е клетва пред Бог ", сподели новоизбраният президент, който в предизборната акция бе упрекван в расизъм и хомофобия. Той сподели, че ще бъде президент на " Бразилия, в която хората имат разнообразни отзиви, цвят на кожата и ориентации ".

 
Болсонаро разгласи, че ще следва образеца на водачи като Уинстън Чърчил и ще назначи " почтено държавно управление ".-->
 
Победеният претендент на левицата Фернандо Адад даде обещание да пази демокрацията в Бразилия, съобщи ДПА. " Живеем във време, когато институциите непрекъснато са подлагани на тествания ", сподели Адад пред поддръжници в Сао Пауло. " Имаме голяма задача в нашата страна, която е, в името на демокрацията, да пазиме мисълта и свободите на 45 милиона бразилци, дали своят вот за нас ", съобщи той.
 

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп се е обадил нощес на крайнодесния претендент Жаир Болсонаро, с цел да го поздрави за избирането му за президент на Бразилия, предадоха Агенция Франс Прес и Ройтерс, като цитираха Белия дом. " Двамата показаха подготвеност на работят дружно, с цел да подобрят живота на хората в Съединените щати и Бразилия, и като районни водачи, и на хората на двата американски континента ", заяви говорителката на Белия дом Сара Сандърс.
 
 Gulliver/Getty Images

Болсонаро е получил поздравления за изборната победа и от консервативните президенти на Аржентина Маурисио Макри и на Чили Себастиан Пинера, заяви АП.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР