Ще празнувам моите 90 години на 14 юни, като дъщеря

...
Ще празнувам моите 90 години на 14 юни, като дъщеря
Коментари Харесай

Първата ни актриса, стъпила в Кан Гинка Станчева: Не съм се отказала да работя

Ще чествам моите 90 години на 14 юни, като щерка ми н внукът ще дойдат от Италия, ще поканя и колежки. Лиз Тейлър , както се смеем с приятелки, ме изпревари единствено с това, че към този момент ги е навършила нейните 90. “ Така се пошегува известната актриса Гинка Станчева , която сега не е в най-хубавата си форма, само че не смъква гарда. „ Имам проблем с варикозни крайници, върша терапия, само че ще се оправя до празника си ", смее се очарователната Гинка.

Само допреди година тя се снима вьв кино лентата „ Рая на Данте “, кьдето игра майката на основния воин, учителката по италиански Анна, която страда от деменция. „ Дори се явих на кастинг за ролята. Не съм се отказала да работя. По време на пандемията се имунизирах и отново бях подготвена за сцената ", смее се Гинка, която по-късно игра и в „ А помните ли “, под режисурата на Никола Петков дружно с сътрудници сьс „ сребро в косите ". За първи път Станчева стъпва в Кан с кино лентата „ Земя " на Захари Жандов през 1957 година, написа " България Днес ".

„ Тогава минах по аления килим и ме приветстваха бриджит бардо, Лиз Тейлър, Марина блади, федерико фелини, невероятни хора. В Кан бяхме настанени в един от най-хубавите хотели „ Мартинес “, а до моята стая в прилежащия апартамент бяха Джулиета Масина и Федерико Фелини.

Всяка заран си казвахме „ Добро утро “, Лиз Тейлър до тях. Тогава мисленето на младежите бе напълно друго, аз тогава си мислех за България, за моята си аудитория “, споделя Гинка.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР