Ще помоля никой в БНТ да не кани г-н Сидеров.

...
Ще помоля никой в БНТ да не кани г-н Сидеров.
Коментари Харесай

Кошлуков: Разпореждам в БНТ да не се кани Волен Сидеров

Ще помоля никой в Българска национална телевизия да не кани господин Сидеров. Ако той изпрати несъгласие, то ще бъде прегледано. Всъщност заповядвам, с цел да се знае кой носи отговорността за това, в Българска национална телевизия да не се кани Волен Сидеров.
Това съобщи генаралният шеф на Българска национална телевизия Емил Кошлуков в утринния блок на малкия екран.

Припомняме, че нощес водачът на “Атака” атакува словесно Юлиан Ангелов от Вътрешна македонска революционна организация в предаването “Референдум” по Българска национална телевизия. Волен Сидеров обиди и евродепутатът Ангел Джамбазки, който не бе в студиото, с думите “той е гей”. След 30 минутен скандал с водещата и депутатът от Вътрешна македонска революционна организация, Сидеров бе изпъден от студиото с жандармерия.

Ще смъква и предаването от уеб страницата, тъй като не считам, че това би трябвало да се популяризира. Ще компенсираме другите участници според съглашението, което имаме, сподели още той.

Добрина Чешмеджиева сподели, че е извънредно неприятно и възстава против това политически сили да дефинират разпоредбите. Споразумението е основано преди да е ясно кой ще бъде претендент, сподели още тя.

Българска национална телевизия излязоха и с декларация в която се споделя следното:

Ръководството на Българска национална телевизия жигосва грубото неуважение на подписаното сред ЦИК, Българска национална телевизия и политическите партии съглашение от водача на " Атака " Волен Сидеров.

Държанието му в предаването " Референдум " от 01.10.2019г. беше възмутително и накърни достолепието на водещата на предаването Добрина Чешмеджиева и на всички работещи в Българска национална телевизия.

Ръководството на Българска национална телевизия заявява, че застава зад Добрина Чешмеджиева и зад нейните дейности по време на предаването.

Ние считаме, че държанието, което показва господин Сидеров, беше низко, това беше проява на безотговорност и липса на почитание към Българска национална телевизия, каквато депутатският имунитет не му дава.

Недопустимо е потреблението на ефира на публичната телевизия и използването на език на омразата, на думи, които очернят политически съперници.

Никога в 10-годишната история на предаването " Референдум " не е имало такова шокиращо държание на участник.

Припомняме, че присъединяване в предаването " Референдум " на 01.10.2019г. на господин Сидеров е в качеството му на ръководител на Политическа партия " Атака " и началник на предизборния щаб.

Заради това отношение Българска национална телевизия ще предложи на ЦИК и Съвет за електронни медии да изключат от съглашението Политическа партия " Атака " и тя да няма безвъзмездни и платени участия в Българска национална телевизия.

Надяваме се също и политиците в Народно събрание да се дистанцират от държанието на Волен Сидеров.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР