Ще помоля да не се преекспонира поредната битова драма, която

...
Ще помоля да не се преекспонира поредната битова драма, която
Коментари Харесай

Криминалист: Психотестът за оръжие е “няколко глупави въпроса” и такса от 35 лева

„ Ще помоля да не се преекспонира следващата битова драма, която в действителност е битова. Става въпрос за пререкания сред съседи. Това, че лицето е някогашен полицейски чиновник, може би утежнява събитията “. Това сподели по bTV криминалистът Иван Савов след убийството на психолога Иван Владимиров.



Иван Владимиров. Снимка: Facebook

За закононарушението е арестуван 52-годишен някогашен чиновник на полицията, който има законно оръжие. Според Савов е трябвало оръжието на мъжа да бъде отнето.

„ В България не съществува психично проучване на хора, кандидатстващи за оръжие ”, добави той. По думите му психотестът за оръжие съставлява посещаване в центъра за психологично здраве в София, при което ти задават “няколко глупави въпроса. Дават ви една записка, която е с правописна неточност. Плаща се 35 лева такса и толкоз “, сподели криминалистът.

По думите му съседите е трябвало да заведат каузи против някогашния служител на реда.

„ Иван Владимиров е трябвало да отиде и да подаде съответния сигнал в писмен тип, а не просто да го каже в народен ефир. Когато имаме подобен случай, хората, които са очевидци, да не се крият, а всички дружно да отидат и да опишат в детайли случая в полицията или в прокуратурата “, изясни криминалистът.

„ Хората не могат да схванат, че полицията не е като тази, която гледат по малкия екран. Тя не е всесилна и не може да прави каквото си изиска без дейното присъединяване на хората “, сподели още Савов.

По думите му следва да се изяснят подаваните сигнали и за какво на мъжа не му е било отнето оръжието.

Следвайте ни във,и
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР