Ще помагаме на Украйна с много ясното разбиране, че това

...
Ще помагаме на Украйна с много ясното разбиране, че това
Коментари Харесай

Проф. Тагарев в НАТО: Ще помагаме на Украйна, това не е само морален ангажимент, а и в наш стратегически интерес

Ще оказваме помощ на Украйна с доста ясното схващане, че това е освен честен ангажимент към страна, близка до нас и жертва на експанзия, а това е наш стратегически интерес, с цел да можем да подсигуряваме сигурността в нашия район. Това съобщи министърът на защитата Тодор Тагарев пред български публицисти след края на двудневното съвещание на своите сътрудници от НАТО в Брюксел.
 
По неговите думи европейската самодейност за придобиване на муниции е единствено една от няколко и планува повишение на опциите за произвеждане и за възобновяване на запасите на съдружниците. Първата ни реакция съгласно мен не беше задоволително добра, изразихме бездейност, разяснява той във връзка това, че България към момента не е част от общите европейски поръчки за муниции диаметър 155 милиметра.
 
Тази самодейност даваше опция за вложения в нашата отбранителна промишленост, които да ни оказват помощ и да преминем към стандартите на НАТО, означи министърът. Заради пасивността си забавихме много дейностите, ще проучим до каква степен е допустимо сега да изпълним тази концепция, добави Тагарев.
 
Същото важи и за други начинания като тази за поддръжка на бронетанкова техника, означи той. По неговите думи България има благоприятни условия да се включи в тази активност.
 
Вече не става въпрос единствено за даване на въоръжение на Украйна, а и за създаване на потенциал, на бази за ремонт на техниката, за подготовка на украински военнослужещи, за разчистване на мини, които са с хиляди на и към фронта, уточни министърът.
 
За страдание, макар предоставената от нас помощ, войната продължава с доста високо движение. Много огромно усещане ми направи безспорната ангажираност на всички страни тук, с доста ясното схващане, че помощта за Украйна значи гарантиране и на нашата сигурност, добави той във връзка приключилата среща на министрите на защитата от алианса.
 
Трябва да бъдем самодейни във вътрешността в системата и към нашето общество, съобщи той във връзка желанието да се обособи конструкция към Министерството на защитата за битка с дезинформацията. Чувал съм, че е имало такива хрумвания и по-рано. Трябва да забележим по какъв начин би трябвало да се пренасочи потенциалът, с цел да бъдем дейна страна в стратегическите връзки. Държавата би трябвало да има и има такива структури, въпросът до каква степен е ефикасна тази връзка, разясни министърът.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР