Ще осигурим едно ефективно и устойчиво управление в министерството. Може

...
Ще осигурим едно ефективно и устойчиво управление в министерството. Може
Коментари Харесай

Служебният министър Александър Пулев прие поста от Даниел Лорер в Министерството на иновациите и растежа

Ще осигурим едно дейно и стабилно ръководство в министерството.

Може да разчитате на последователност. Това съобщи служебният министър на нововъведенията и растежа Александър Пулев по време на публична гала по приемане на поста в министерството от Даниел Лорер.

Александър Пулев уточни няколко съществени посоки, по които ще работи. „ Иска ми се да бъдем една концепция по-амбициозни с Българската организация за вложения. Ще употребявам моя опит като капиталов банкер да вкараме един по-модерен и професионален метод от позиция на метода на презентация пред интернационалните вложители на всички положителни благоприятни условия в българската стопанска система. По думите му има опция за усъвършенствания на някои от процесите там и добави, че доверието е най-ценният актив при връзката с интернационалните вложители.

Служебният министър съобщи още, че във връзка с Българската банка за развиване ще се опита да се концентрира върху естеството на една такава кредитна институция, а точно ръководството на риска. „ Във Фонда на фондовете нашият фокус ще бъде върху дяловите вложения – чисти, транспарантни процедури по асортимент на фонд мениджъри и селективни процеси при избора на капиталови благоприятни условия на равнище портфолио компании. Заедно с моя екип ще работим в посока стабилно ръководство “, сподели още служебният министър на нововъведенията и растежа.

Даниел Лорер регистрира, че европейските стратегии, които подкрепят българския бизнес, към този момент са предадени на Европейската комисия за утвърждение. Той уточни още, че Планът за възобновяване и резистентност също е утвърден и първата мярка от него, ориентирана към бизнеса към този момент е стартирала, точно през министерството на нововъведенията – 260 млн. за софтуерна рационализация на фирмите. „ По стратегия „ Иновации и конкурентоспособност “ са насърчени близо 1000 компании за енергийна успеваемост, съобщи още Лорер. „ С последователност в политиките за насърчаване на нововъведенията и икономическия напредък у нас България може да излезе по -силна от рецесиите “, приключи Лорер.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР