Ще обжалваме решението на съда за ареста на Бойко Борисов,

...
Ще обжалваме решението на съда за ареста на Бойко Борисов,
Коментари Харесай

Петков: Арестът на Борисов беше в рамките на закона, ще обжалваме решението на съда

Ще апелираме решението на съда за ареста на Бойко Борисов, съобщи министър председателят Кирил Петков по време на учредяването на партията „ Продължаваме промяната “ в Пловдив, представен от bTV.

„ Видях, че Министерство на вътрешните работи би трябвало да заплати 300 лева за това нещо. Ние ще го апелираме, тъй като имаме вяра, че карцерът беше в границите на закона. И в този момент ще отидем на втора инстанция”, добави той.

Вчера Софийски областен съд реши, че някогашният министър председател и водач на ГЕРБ Бойко Борисов е арестуван незаконосъобразно на 17 март. Според съда сега на задържането на някогашния министър председател не са били събрани никакви годни доказателства, че той е направил закононарушение. Освен това по следствието има трима очевидци, които са разпитани един ден след задържането на Бойко Борисов. Заповедта за арест, която е показана, е „ необразована и смислово неразбираема “, написа още в решението си съдът.

Петков разяснява и поисканата оставка на кабинета от опозицията след правосъдното решение.

„ Аз също, в случай че бях от тяхна позиция, бих се тормозил. Явно това държавно управление си е дало като задача, че всички нередности от предишното, би трябвало да излязат нескрито. Ако успеем да създадем и правосъдната промяна, това към този момент няма да е единствено нескрито, както до момента, ами ще има и законови последствия за тези хора”, съобщи той по тематиката.

Петков съобщи, че е безусловно „ за “ ръководещи и съпротива да се тестват за опиати.

„ Да, неточности се случват. Опитаха се да го създадат, че е употребявал алкохол. Това безусловно не е правилно, само че факт е, че този човек е вкарал сърцето и душата си да работи за културата. Да, няма толкоз опит, само че желаеме резултати “, съобщи министър председателят по отношение на клипа на министъра културата, който обиколи обществените мрежи и провокира полярни реакции.
„ Неведнъж споделих, че институцията, която би трябвало да даде крайната позиция на България за Северна Македония е българският парламент. Никой не може да прокара, каквато и да е позиция, която да не е минавала през българският парламент. Дори да има разлики във вижданията, макар че имаме съдружно съглашение, което дава ясна рамка, какъвто и метод да има, най-после би трябвало да бъде утвърден от Народното събрание. Надявам се дори освен от съдружните сътрудници, само че и от опозицията. Трябва да имаме единение към тази тематика “, съобщи още министър-председателят.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР