Ще има еднократно, ежегодно имунизиране срещу COVID-19, по подобие на

...
Ще има еднократно, ежегодно имунизиране срещу COVID-19, по подобие на
Коментари Харесай

Кошмарът на антиваксърите се сбъдва. Как ще борим вече COVID-19?

Ще има еднократно, годишно ваксиниране против COVID-19, по сходство на сезонната грипна ваксина, разгласи пред бТВ проф. Илко Гетов, българският представител в Европейската организация по медикаменти - ЕМА.

" Смъртността е у нас е доста висока и това се дължи на голям брой фактори – външни, вътрешни, на системата, на метода на живот, на равнището на самостоятелното ни здраве, на обществото. Нещата при нас са трагични “, сподели Гетов във връзка данните за умрелите в страната от COVID-19.

Той даде съпоставяне – за 28 дни в Австрия са регистрирани 840 хиляди нови случая на ковид и 470 умряли. У нас за същия интервал новите случаи са 212 хиляди, само че умрелите са 2344. Той уточни и разликите във имунизирането – в Австрия за 28 дни са сложени 772 хиляди дози ваксини, а у нас – 229 хиляди.

„ ЕМА преглежда и първото лекарство за COVID-19 – хапчето „ Паксловит “ на „ Пфайзер “. То би трябвало да се приема от пациенти, които нямат нарушаване на бъбречната и чернодробната функционалност. Те би трябвало да се наблюдават по време и след лечението “, сподели Гетов.

Хапчето за COVID-19 евентуално ще бъде употребявано в амбулаторни условия и няма да се предлага в аптечната мрежа. „ Терапията би трябвало да се стартира още при първите признаци. За 3 дни клиничните изследвания демонстрират, че то понижава смъртността 10 пъти “, добави Гетов.

Хапчето работи на правилото на лечението за СПИН – антиретровирусно лекуване, което на процедура стопира репликацията на вируса и се чака да работи за всички разновидности на заболяването.

Според Гетов е допустимо да забележим хапчето на „ Пфайзер “ у нас още след март месец.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР