Ще градим имидж на България и като дестинация за здравен

...
Ще градим имидж на България и като дестинация за здравен
Коментари Харесай

Държавата подготвя ваучери за „здравна превенция“

Ще градим имидж на България и като дестинация за здравен туризъм, включително рационализиране на нормативната рамка и възстановяване на средата за развиване на този вид туристически артикул. Това съобщи министърът на туризма Христо Проданов в Народното събрание по време на днешния парламентарен надзор.

Министърът акцентира, че страната ни има всички естествени дадености, които ни дават голямо преимущество за разпространение на здравния, балнео и спа туризма, като това би асъдействало и за развиването на годишния туристически сезон. По тематиката следва да работи съвещателен съвет, който ще включва представители на три министерства – на туризма, опазването на здравето и околната среда и водите, както и представители на четирите партии в обединението.

По думите на министъра напъните на Министерството на туризма са ориентирани и към въвеждането на ваучери за „ здравна предварителна защита “, които са потвърдено ефикасен механизъм за повишение на туристопотока. „ Също по този начин използването им в балнео и СПА курортите на страната ще увеличи предварителната защита и профилактиката, като част от здравето на хората “, бе безапелационен той.

В проекта за развиване за здравен туризъм е заложено и уравновесено и интегрирано развиване на здравния туризъм на районно равнище, както и усъвършенствано маркетиране на интернационалния и вътрешния пазар.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР