Ще ги намерите в магазини DS Home и на dshome.bgРъстът,

...
Ще ги намерите в магазини DS Home и на dshome.bgРъстът,
Коментари Харесай

POLYNOR - универсалнитe полиуретанови изолации от ново поколение вече и в България!

Ще ги намерите в магазини DS Home и на dshome.bg

Ръстът, който регистрира строителния бранш в България през последните години, неизбежно докара и до засиленото търсене на артикули свързани с сектора. А конкуренцията накара все повече  вложители, без значение от мащабите си, да заложат на качеството.



Знаем, че енергийната успеваемост е от водещите фактори при избор на дом, офис или бизнес парцел, която пък от своя страна е обвързвана с изолацията и материалите употребявани за задачата.  За благополучие на българския пазар към този момент може да откриете артикули с марката POLYNOR. Висококачествени полиуретанови строителни сложни изолации, лепила за зидария, полиуретанови лепила, монтажни пени, артикули за огнезащита  и други, без аналог в предлагането до в този момент у нас!

Полиуретановата пяна (PU пяна) е повсеместен химически артикул, употребен в доста строителни планове и здания, които изискват залепване, пълнене, запечатване и изолираност. Неговите високи топло и звукоизолационни свойства го вършат отличен артикул, използван като изолираност на покриви, стени, тавани, основи, къщи, железни структури, водопроводи, транспортни средства и доста други. Може да се ползва върху необятен набор от материали и повърхности, като има отлична адхезия към съвсем всички модерни строителни материали. Той дава голям брой преимущества в едно приложение.



Иновациите не се появяват инцидентно. Те вземат решение голям брой проблеми, които имат техните аналози и прародители.

Какви са преимуществата и удобствота на универсална изолираност POLYNOR, както за частните клиенти, по този начин и за професионалните екипи, вложители и разработчици? Това е еднокомпонентна полиуретанова изолационна пяна в специфични цилиндри. Цилиндрите наподобяват тези на монтажната пяна, само че в действителност това е напълно друг материал. POLYNOR е пълноценна изолираност, която не изисква механични крепежи, лепила, мрежи или други обичайни материали за монтаж и фиксиране. Техническите свойства и състава са неповторими по своите характерности. POLYNOR основава безшевна, високоефективна топло, влаго и звукоизолация на всевъзможен вид отвесни, наклонени или хоризонтални строителни структури: стени, покриви, подове, основи, загради, балкони, хангари, тръби и други



Разработен през 2012 -2014 година и пуснат в продажби през 2015 година, POLYNOR реализира извънредно положителни резултати на съветските и европейските строителни пазари, заради високите си топлоизолационни свойства, закритоклетъчна конструкция, минималния коефициент на топлопроводимост и доста високата си адхезия. Уникалният състав се потвърждава от поредност патенти и за момента няма аналог на българския пазар. Оригиналната рецепта, свойствата, софтуерните преимущества и успешото осъществяване на голям брой обекти са създали POLYNOR водач на съветския и европейския строителен пазар на топло и звукоизолация. Всичко това се дължи на неговите неповторими характерности и потвърдена рецепта.

Едно от значителните прерогативи на POLYNOR е че прилепва чудесно към всевъзможни повърхности и основава безшевна, пълноценна изолираност без „ студени мостове “ и въздушни течения. POLYNOR не изисква спомагателни крепежни детайли, лепила и мрежи, влаго и хидроизолация (както да вземем за пример минералната вата). Това икономисва пари, време и труд. Специалната 3D дюза за нанасяне върху огромна повърхност, дава опция за тъкмо управление на дебелината на нанесения изолационен пласт с обезпечено прилепване на изолацията към всевъзможни повърхности, в това число дърво, пластмаса, метал, тухли, бетон, стъкло и други

POLYNOR се отличава с отлична адхезия, което е от огромно значение за дълготрайния експлоатационен период на изолацията при монтаж върху наклонени и отвесни повърхности. Например, при уединяване на вътрешните повърхности на скатни покриви, стени и загради. Съставът на POLYNOR залепва повърхността, като се фиксира на мястото на нанасяне. В същото време по-ниската топлопроводимост на POLYNOR  спрямо обичайните изолационни материали, подсигурява високата термична отбрана на структурата и доста икономисва пространство. Като цяло работата с изолираност POLYNOR не изисква огромни професионални умения и строителен опит – всичко може да се направи независимо от клиента. Освен това, POLYNOR може да се нанася върху неравни повърхности, на извънредно мъчно налични или тесни места, където достъпът с един флакон е доста по-лесен, в сравнение с с обичайните изолациионни XPS панели или ролки. Ако основата има обилни неравности (втвърдени течове от хоросан, изпъкнали армировъчни детайли и др.), изолираност POLYNOR остава единственото комфортно решение, което не изисква трудоемка подготовка на повърхността. Този вид изолираност има още едно преимущество – превоза. Няколко флакона елементарно се събират в багажника на персоналния автомобил или миниван на монтажния екип. Съответно, предвид на съхранението, той също не заема доста място.

Производителността на един флакон при дебелина на изолационния пласт от 30 мм е задоволителен за изолираност на до 2 квадратни метра повърхнина.

Въпросът за икономическата успеваемост.

 Ако съпоставим POLYNOR с цената на обичайните типове изолационни материали (XPS, EPS и вата), той в началото наподобява с по-висока цена на стелажа в строителните магазини. Но общите разноски за превоз и монтаж на обичайна топлоизолация (допълнително обезпечаване на влаго, шумо и пароизолация, крепежни детайли, лепила, анкери, изолационни ленти и др.), изравняването на повърхността, цената на труда и времето се оказват доста по-скъпи от решението с POLYNOR, което не изисква нищо друго с изключение на самия материал. Допълнителните разноски за труд и монтаж на обичайните типове изолираност могат да доближат до 15 лева за кв.м.

Разбира се, освен общите разноски би трябвало да бъдат взети поради, само че и продуктивността. От позиция на екологията и употребата, POLYNOR има още едно преимущество – не се свива. Той е хипоалергенен артикул без излъчвания на нездравословни субстанции (има клас A +, най-високото равнище съгласно класификацията за излъчванията за летливи съединения, според френски декрет N 2011- 321). POLYNOR не реагира с вода,студ и жега в температурния диапазон от – 80 до + 115 градуса по Целзий. По време на употребата не всмуква влага, не губи топлоизолационни свойства, защищава дървото от изгниване, не разрешава разпространяване на гризачи, вредители и инсекти.



Албина Маннапова, основен технолог на изследователския център на „ POLYNOR “:                      

– Разработихме и приложихме на процедура топлоизолационен материал, който дава отговор на всички потребителски и нормативни условия на европейските и интернационалните стандарти. Мотото на продукта POLYNOR е „ тъкмо като едно, две, три “. Благодарение на отличните си свойства и лекост на потребление, POLYNOR закупи известност освен в Русия, само че и се изнася сполучливо в голям брой страни от Европейски Съюз (Полша, Румъния, Испания, Италия, Германия, Португалия, Англия, Ирландия, Латвия, Литва и др.) и от 2020 година също до Китай, Южна Корея, Япония, Иран, Турция. POLYNOR обезпечава нужната термична отбрана на структури без „ студени мостове “, той е екологичен, елементарен за превозване, предпазване и работа, има изключителна адхезия и опция за регулация на дебелината на изолационния пласт. Покупката на POLYNOR е възвръщаема инвестиция, която се изплаща за 2-3 години след неговото приложение. С експоатационен период до 50 години, това е рационалната инвестиция.

Продукти с марката POLYNOR ще намерите във верига магазини DS Home – София, Варна, Бургас, Добрич, Албена и на dshome.bg

* обява

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР