Ще бъде слънчево с разкъсана висока облачност. Ще духа до

...
Ще бъде слънчево с разкъсана висока облачност. Ще духа до
Коментари Харесай

Слънчево време в първия учебен ден

Ще бъде слънчево с раздрана висока облачност. Ще духа до сдържан, в Дунавската низина и Източна България – краткотрайно мощен западен вятър. Минималните температури ще са сред 13° и 20°, в София - към 13°, а оптималните - сред 31° и 36°, в София - към 31°.



И по Черноморието ще е най-вече слънчево. Ще духа сдържан, краткотрайно мощен вятър от запад-югозапад. Максималните температури ще са от 32° до 35°. Температурата на морската вода е 23°-24°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.





В планините ще бъде слънчево. Ще духа сдържан, по най-високите елементи краткотрайно мощен запад-северозападен вятър. Температурите ще се покачат и оптималната на 1200 метра ще е към 25°, на 2000 метра - към 18°.





В петък вятърът ще бъде сдържан, от запад. Ще се задържи с високи за сезона температури, изключително в югоизточната половина от страната. По-късно след обяд над Северна България ще се развие купесто-дъждовна облачност и на обособени места там е допустимо да превали и прегърми.

През почивните дни ще има региони с превалявания и гръмотевични стихии. Повишава се вероятността за местни интензивни феномени. От северозападен ще нахлува по-хладен въздух и дневните температури ще се намалят, по-същесвено в неделя.



В понеделник вятърът краткотрайно ще отслабне, вероятността за превалявания понижава, облачността ще се раздра, само че захлаждане ще обхване цялата страна.


Последвайте ни във и
Следете и канала на Българска национална телевизия в YouTube:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР