Ще бъде предимно слънчево с разкъсана висока, а след обяд,

...
Ще бъде предимно слънчево с разкъсана висока, а след обяд,
Коментари Харесай

Подхваща ни голяма жега, но ето кога иде промяна на времето

Ще бъде най-вече слънчево с раздрана висока, а след обяд, основно над планините, и купеста облачност. Вятърът в Дунавската низина краткотрайно ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили до сдържан, до момента в който в източните региони от страната ще остане от юг-югоизток. Дневните температури още ще се покачат и оптималните ще бъдат най-вече сред 32° и 37°, в София - към 32°.

В планините ще бъде най-вече слънчево, след обяд с купеста облачност и на обособени места ще превали и прегърми. Ще духа слаб и сдържан западен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 26°, на 2000 метра – към 18°.
-->
По Черноморието ще бъде най-вече слънчево. Ще духа слаб до сдържан вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще бъдат сред 26° и 30°. Температурата на морската вода е 20°-25°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

През идващите три дни ще бъде слънчево и горещо. Вятърът ще е от източната четвърт, слаб, в следобедните часове краткотрайно до сдържан. Температурите ще се покачат и оптималните на обособени места още веднъж ще доближават 40°. В събота по здрач, под въздействие на идващ от запад леден атмосферен фронт, над Западна България въздушната маса ще се лабилизира. Ще стартира да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и тук-там ще превали временен дъжд с гръмотевици и усилвания на вятъра; чакат се и градушки. През нощта против неделя и в неделя през страната ще минава леден атмосферен фронт. Ще се развива купесто-дъждовна облачност и на доста места в източната половина от страната и планините ще има краткотрайни, локално интензивни превалявания с гръмотевични стихии и градушки. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили. Температурите в западната половина от страната доста ще се намалят и преобладаващите оптимални ще бъдат сред 23° и 28°, до момента в който в Югоизточна България ще е към момента горещо с температури тук-там до 36°-38°. През първите дни на новата седмица ще бъде най-вече слънчево. Вятърът ще отслабне. Максималните температури в по-голямата част от страната ще бъдат сред 27° и 32°.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР