Щатските индексни фючърси поведоха възстановяването на пазара в понеделник. Инвеститорите

...
Щатските индексни фючърси поведоха възстановяването на пазара в понеделник. Инвеститорите
Коментари Харесай

Пазарите възстановиха част от загубите, инвеститорите чакат новини за Омикрон

Щатските индексни фючърси поведоха възобновяване на пазара в понеделник. Инвеститорите се готвят да изчакат няколко седмици с цел да видят дали в реалност новият вариант на ковид Омикрон ще удари международната стопанска система и ще повлияе на проектите на централните банки.

Петролът нарастна с 3 $ за барел, възстановявайки част от изгубените позиции от петъчния ден, а активите леговище отстъпиха от цената си, основно поради очакванията на пазара, че новият вид на ковид може да се окаже по-мек.

Въпреки, че случаи на Омикрон бяха засечени в Канада и Австралия, доктор от Южна Африка, който е лекувал инфектирани пациенти, уточни, че признаците на вируса към този момент са „ леки ”.

„ Друга основна разлика е това, че в този момент има надалеч по-високо равнище на имунизация по света, по отношение на когато разновидността Делта се появи ”, споделя Кейг Джеймс, основен икономист на компанията за ръководство на активи CommSec, предава Reuters. По думите му, новините за Омикрон демонстрират, че централните банки и държавните управления би трябвало да подхващат по-внимателни стъпки по отношение на желанията за унищожаване на икономическите ограничения за поддръжка и тласъците.

Търговията бе безредна в понеделник, само че пазарът показва сигнали за възобновяване. Фючърсите върху показателя S&P 500 прибавиха 1%, до момента в който Nasdaq фючърсите набъбнаха с 1.2%. И двата знака записаха най-резките си понижениея от месеци в петък, откакто новините за новия вид на ковид удариха най-сериозно акциите свързани с туризъм и въздушен превоз.

Фючърсите EUROSTOXX 50 прибавиха 1.7%, до момента в който тези върху FTSE нарастнаха с 1.3%.

Азиатско-тихоокеанския MSCI загуби 0.1%, само че се отдалечи от дъното си за тази година. Японският Nikkei също ограничи загубите си.
Новият вид на ковид потопи международните тържища в алено
Новините за нов вид на ковид подплашиха вложителите по света. Световните акции регистрираха намаляване от 0.8% като са на път д...

Промяната в настройките отслаби щатския $, добавяйки към цената на убежищата японска йена и швейцарски франк. Еврото записа леко намаляване до 1.1276 $ на фона на повишаването си в края на предходната седмица.

Президентът на Европейската централна банка Кристин Лагард уточни, че еврозоната е добре готова да посрещне икономическите резултати от новия вариант на ковид.

На пазара на артикули, петролът възвърне цената си след най-големия еднодневен спад от април 2020 година насам в петък.

Петролът вид „ Брент ” нарастна с 4.8% до цена от 76.20 $ за барел, до момента в който щатския недопечен нефт добави 5.2% до 71.71 $.

Златото отстъпи леко от позициите си по отношение на петък, като падна под равнище от 1800 $, достигайки цена от 1 791 $ за тройунция.

Още от МЕЖДУНАРОДНИ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР