Шотландското правителство ще обмисли всички опции, ако британското правителство опита

...
Шотландското правителство ще обмисли всички опции, ако британското правителство опита
Коментари Харесай

Шотландия ще обмисли всички опции, ако Джонсън блокира референдум за независимост

Шотландското държавно управление ще обмисли всички варианти, в случай че английското държавно управление опита да спре провеждането на референдум за шотландската самостоятелност, съобщи първият министър Никола Стърджън, представена от " Ройтерс ".

Подкрепящата независимостта Шотландска национална партия на Стържън, която е срещу Брекзит, завоюва 48 от общо 59 шотландски места в Народното събрание на изборите предходната седмица, което по думите ѝ демонстрира преобладаващата поддръжка за нейния дневен ред за провеждането на подобен референдум.

" Този въпрос постоянно ми се задава: " Какво ще извършите, в случай че Борис Джонсън каже " не "? " Както и преди съм казвала, ще обмисля всички рационални варианти, с цел да подсигурявам правото на Шотландия на самоопределяне ", съобщи Стърджън.

На референдум през 2014 година шотландците отхвърлиха независимостта с 55 против 45 %.

Джонсън към този момент дава знак, че няма да позволи втори референдум, само че Стърджън твърди, че събитията оттогава до в този момент са се трансформирали, главно тъй като шотландците гласоподаваха за оставане в Европейски Съюз на референдума през 2016 година, на който Обединеното кралство като цяло гласоподава за овакантяване.

По думите ѝ позицията на Джонсън към шотландския въпрос ще тласне страната към изхода. " Колкото повече държавното управление на торите пробва да блокира волята на шотландския народ, толкоз повече те демонстрират цялостно и извънредно пренебрежение към шотландската народна власт, толкоз повече ще се ускорява поддръжката за самостоятелност ", съобщи тя.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Преговорите за Брекзит (847)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР