Шотландия скоро ще се върне в състава на Европейския съюз,

...
Шотландия скоро ще се върне в състава на Европейския съюз,
Коментари Харесай

Премиерката Стърджън: Европа, Шотландия скоро ще се върне в ЕС

Шотландия скоро ще се върне в състава на Европейския съюз, съобщи първият министър на Шотландия Никола Стърджън сега, когато Англия дефинитивно излезе от общността, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

"Европа, Шотландия скоро ще се върне. Не изгасяй светлината ", написа Стърджън в 23.ч. по Гринуич нощес на страницата си в Туитър.

На референдума Шотландия гласоподава срещу Брекзит и планираше овакантяване на състава на Обединеното кралство, той като точно шотландски кораби улавят до 60 на 100 от рибата, доставяна в английските пристанища.

По-рано Стърджън е заявявала, че договорката с Европейски Съюз не може да компенсира шотландските загуби поради Брекзит.

Англия дефинитивно напусна Европейския съюз, завършвайки излизането си от единния пазар и митническия съюз на Европейски Съюз в 00.00ч. през днешния ден по централноевропейско време.

Тогава беше прекъснато действието на 11-месечния временен интервал сред Лондон и Брюксел, през който след формалния Брекзит за кралството продължаваха да работят всички разпореждания и преимущества, годни за останалите членки на блока.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР