Шоколадът е изкушение! Той е предизвикателство за вкуса ни и

...
Шоколадът е изкушение! Той е предизвикателство за вкуса ни и
Коментари Харесай

Полезните храни, които могат да ни вредят

Шоколадът е прелъщение! Той е предизвикателство за усета ни и надали има човек, който да не го харесва. Ползите от него са доста изключително в случай че той е с по-високо наличие на какао. Черният шоколад е три пъти по-богат на антиоксиданти спрямо млечния. Той понижава риска от сърдечни болести. Проучвания през последните години са потвърдили, че потреблението на тъмното прелъщение усилва доста диаметъра на коронарните артерии, което пък усъвършенства кръвния поток. Той контролира и кръвното налягане, кръвните липиди и оказва помощ за попречване на диабет вид 2. Шоколадът пази и мозъка, като намалява риска от развиване на Алцхаймер и деменция. Тъмният шоколад пък усъвършенства концентрацията и притока на кръв към мозъка.

Не на последно място – усъвършенства настроението. Стрес, напражание, неприятно въодушевление – можете да измененията всичко това единствено с няколко късчета шоколад. Неговите естествени флавоноиди покачват равнището на ендорфините в мозъка и бързо усъвършенстват настроението.

Но…

Шоколадът може да аргументи и главоболие

Учените са безапелационни, приемането на 30 гр шоколад дневно е потребно за здравето. Съдържащият се в какаото теобромин, който форсира пулса и уголемява кръвоносните съдове, може да провокира главоболие при някои хора.

Решението:

Ако имате високо кръвно налягане не прекалявайте с шоколада или пък избирайте такива с ниско наличие на какао. Ако предпочитате черен шоколад то тогава не яжте повече от няколко блокчета дневно. А когато го вършиме в никакъв случай не го комбинирайте с други стимулиращи питиета като черен чай или кафе.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР