Шофьорите във Великобритания бяха ударени от рекордно месечно покачване на

...
Шофьорите във Великобритания бяха ударени от рекордно месечно покачване на
Коментари Харесай

Шофьорите на Острова са ударени от рекордно покачване на цените на бензина. Най-голямото от 2000 година насам

Шофьорите във Англия бяха ударени от рекордно месечно повишаване на цените на бензина през юни. Анализ на Британската компания за автомобирни услуги (RAC), представен от Sky News е открил, че междинната цена на литър гориво на Острова единствено в границите на един месец се е повишила от 1,74 на 1,91 паунда.

Това е най-високото месечно нарастване от 2000 година насам. Повишаването на цените добави повече от £9 към разноските за зареждане на обичайния за страната 55-литров фамилен бензинов автомобил.
 Goldman Sachs: Англия е на прага на криза
Goldman Sachs: Англия е на прага на криза

През второто тримесечие Брутният вътрешен продукт на страната ще се свие с 0,7%

Междувременно, междинните цени на дизела също се покачиха - с 15,6 пенса за литър, завършвайки месец юни на 199,1 пенса или 1,91 паунда. RAC предизвестява, че се чакат още по-високи цени, поради покачването на цената на петрола в отговор на нарасналото търсене и продължаващите опасения за доставките, свързани с войната в Украйна.

Средните цени на горивата във Англия са се нараснали с към 27 пенса на литър за бензина и с 21 пенса на литър за дизела, откогато към този момент някогашният канцлер Риши Сунак вкара понижение на митата с 5 пенса през месец март.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР