Шофьорите след определена възраст трябва да се подлагат на тестове

...
Шофьорите след определена възраст трябва да се подлагат на тестове
Коментари Харесай

Тази важна новина касае всички български шофьори

Шофьорите след избрана възраст би трябвало да се подлагат на проби за зрение, експедитивност на реакциите и време за прекъсване, с цел да бъде възобновено свидетелството им за ръководство, защото с придвижване на годините уменията понижават, съобщи за Дарик инструкторът по безвредно и майсторско шофиране Васил Жеков. Той посочи обаче, че в България освен върху възрастните, а върху всички водачи би трябвало да има надзор. Особено рисков е манталитетът и самочувствието, че притежаваш отлични шофьорски умения, а те не се получават с приемането на брошура, добави той.

Допълнителни проби за водачи над избрана възраст се вършат в други страни, като една от тях са Съединените щати, уточни Васил Жеков.

„ Наистина с възрастта уменията понижават, тъй че аз съм безспорна за това да се подложат водачите след избрана възраст на някакви проби, с цел да може да им се продължи правото за шофиране. Доколкото аз знам, защото съм живял в Съединени американски щати, едно от нещата, които вършат там, е наблюдават им зрението. Минават на очен доктор, с цел да се откри дали зрението им е на равнище, също по този начин реакциите. Това са двата най-елементарни теста, които могат да се вършат от експерти. Времето за прекъсване също е доста значимо “, уточни Жеков.

В България по-сериозен надзор би трябвало да има освен върху възрастните, а върху всички водачи, добави той.

По думите му рискови са и младите водачи, които одеве са получили удостоверение за ръководство и считат, че за тях няма граници. Един от най-големите врагове е самочувствието, че си съвършен водач, сподели още Васил Жеков.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР