Шофьор на училищен автобус минава жп прелез при спусната бариера.

...
Шофьор на училищен автобус минава жп прелез при спусната бариера.
Коментари Харесай

Училищен автобус минава при спусната бариера. Защо?

Шофьор на учебен рейс минава жп прелез при спусната преграда. Видеото, споделено в интернет, провокира доста мнения.

Шофьорът, карал рейса, е Йордан Попгерасимов. Всеки ден той вози деца с увреждания от и за Помощното учебно заведение в село Долно Драглище.

Вчера, в 8:02 ч. попада в обектива на различен водач, който снима редица от коли, нарушаващи разпоредбите. Сред минаващите при спусната преграда на жп прелез е и цялостният с деца учебен рейс.

„ На бариерата имаше 3 – 4 коли, спрели пред мен, а трен няма – влакът е в 6:50 за Банско, а по-късно – чак в 12 на обяд. Почаках 5 минути и свирнах, че няма трен и колите тръгнаха”, е обяснението на Йордан.

По думите му той е тръгнал след обмислен риск, тъй като имало човек извън, който да следи за вероятно преминаващ трен.

И най-важното – бариерата постоянно била развалена.

„ Да, това не е за първи път, бариерата пада постоянно и желае хората да чакат с часове. И рискувах, няма проблем, не сме от вчера”, споделя водачът.

Според Кирил Караджов, шефа на помощното учебно заведение в Долно Драглище, снимането на клипа от отсрещния водач е поради търсене на сензация. По думите му Йордан е благонадежден водач.

Същевременно от БДЖ потвърдиха за bTV, че по времето на прекосяване през жп прелеза е имало щета в автоматизираната сигнализация.

При такива случаи обаче дежурният началник придвижване подвига бариерата, откакто се убеди, че няма заплаха от преминаващ трен.

От Инспектората по образованието правят инспекция.

Вижте още във видеото:

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР