Шейх Ясим бин Хамад Ал-Тани е уверен, че ще спечели

...
Шейх Ясим бин Хамад Ал-Тани е уверен, че ще спечели
Коментари Харесай

РАЗКРИТИЕ: Шейх вади 4,5 милиарда паунда за Ман Юнайтед

Шейх Ясим бин Хамад Ал-Тани е убеден, че ще завоюва конкуренцията за закупуването на Манчестър Юнайтед преди крайния период за третия стадий от офертите за клуба в петък. Подкрепеният от Катар шейх ще насочи ново предложение за „ алените дяволи “ на стойност от 4,5 милиарда паунда, което ще засенчи офертата от 4 милиарда паунда на сър Джим Ратклиф, който е другият главен претендент.
Собствениците на Юнайтед от семейство Глейзър желаят 6 милиарда паунда за клуба, който купиха за 790 милиона паунда през 2005-а година, само че изплатиха повече от 1 милиард паунда под формата на лихви и дивиденти.
В момента Глейзър имат 69 % от акциите на Юнайтед, като офертата на шейх Яасим е за цялостно закупуване, за разлика от предлагането на Ратклиф. Сега обаче The Mirror твърди, че английският милиардер е предложил любопитно предложение, при която актуалните притежатели Аврам и Джоел Глейзър, ще останат акционери в Юнайтед и ще запазят въздействието си в клуба. Подобен ход обаче би вбесил почитателите на „ алените дяволи “, които обезверено желаят да се отърват от  тях.

Ратклиф, който е боса на нефтохимическата група INEOS, желае да закупи надзорен дял от 51% от собствеността на клуба. По този метод актуалните американски притежатели ще запазят сред 18% и 20% от собствеността на клуба, само че ще се разделят с контролния дял и ще се откажат от оперативното ръководство на „ алените дяволи “.

Източници, близки до процеса по продажба на 20-кратните първенци, настояват, че това може да се окаже изкушаваща за американците вероятност към която да се насочат. Подобен сюжет най-вероятно ще включва и спомагателни гаранции от сър Джим Ратклиф за вложения в цялостна реорганизация на „ Олд Трафорд “, създаване на нов стадион, възобновяване на подготвителната база на клуба и обезпечаване на значтеилни вложения за укрепване на първия тим. От страна на самият английски предприемач и неговата компания INEOS бе отхвърлен всевъзможен коментар по тематиката.

Очаква се третите предложения от страна на заинтригуваните претенденти да дойдат до петък вечер, когато е избраният краен период. Идеята продължава да е договорката да бъде приключена в къси периоди в идващите седмици, с цел да могат по-късно да бъдат сложени в ред и проектите на клуба за идното трансферно лято и подготовката на клуба.

Ман Юнайтед и капиталовата банка „ Рейн “ са отправили молба към всички заинтригувани страни за придобиване на клуба да изпратят документи, които разкриват източниците на финанси, като по този метод желаят да се избегнат всевъзможни проблеми. Тези въпроси са в опит да се подсигурява, че възможни нови притежатели ще дават отговор на всички критерии и ще преминат етичните проби, които ще би трябвало да преминат при вероятно придобиване на клуба.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР