Шестокласници от Средно училище Никола Йонков Вапцаров“ в Силистра намериха

...
Шестокласници от Средно училище Никола Йонков Вапцаров“ в Силистра намериха
Коментари Харесай

Шестокласници от Силистра намериха пари и ги предадоха в полицията

Шестокласници от Средно учебно заведение „ Никола Йонков Вапцаров “ в Силистра откриха и предадоха в полицията парична сума. Това оповестиха от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в крайдунавския град.

Кристиан Искренов, Денислав Александров, Виктор Николаев, Никол Тобошарова, Йоанна Петрова, Александър Александров и Стефани Василева се натъкнали на банкнотите в огромното междучасие и без съмнение ги предали в полицията.

С приветствен адрес шефът на ОДМВР-Силистра старши комисар Мартин Недялков похвали децата за достойната постъпка. В него той отбелязва проявените от тях почтеност и достойнство и акцентира, че държанието им е образец за подражателство освен за техните връстници, само че и за цялото общество.

Предадената от децата сума е на предпазване в Районното ръководство и ще бъде върната на притежателя след изложение на банкнотите и други елементи.

Полицията в Силистра употребява разнообразни форми за работа с подрастващите. Една от тях са детските полицейски ръководства. Децата получават познания за пътната сигурност, заплахите в интернет, вредата от използването на опиати, правата и отговорностите на малолетните и малолетните. Националната стратегия „ Детско полицейско ръководство “ е самодейност на Министерството на вътрешните работи, а реализирането ѝ е дело на междуведомствена експертна работна група.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР