Шестмесечна програма до края на годината предлага Кирил Петков на

...
Шестмесечна програма до края на годината предлага Кирил Петков на
Коментари Харесай

От „Продължаваме Промяната” предлагат шестмесечна управленска програма

Шестмесечна стратегия до края на годината предлага Кирил Петков на всички политически сили, с които са подготвени да водят договаряния от " Продължаваме промяната " за сформиране на ново държавно управление.

Като първи акцент министър председателят в оставка слага решителни стъпки в битката с корупцията – приемане на Закона за новата антикорупционна комисия с проверяващи функционалности и избор на Бойко Рашков за ръководител , както и приемане на нов закон за отбрана на лицата, подаващи сигнали за нарушавания и корупция.

Вторият акцент са промени в Закона за правосъдната власт, с които се вкарва механизъм за отчетност и следствие на основния прокурор . Предстои той да бъде показан от министерство на правораздаването до дни.

Петков предлага приемане на 22 законодателни промени, заложени в Националния проект за възобновяване и резистентност . От Политическа партия показват, че по този начин ще се даде  късмет България да стартира усвояването на 13 милиарда лв. безплатни средства от Европа , да има медицински хеликоптери, съвременни класни стаи, енергийно ефикасни семейства и други

В програмата са залегнали и промени в Закона за публичните поръчки и подписване на съглашението за новия пакет европейскиоперативни стратегии за интервала 2021-2027 на стойност 3,7 млр. лева

И още:

Довършване на Стратегическия проект на България за развиване на земеделието и селските региони, който ще обезпечи на селскостопанските производители 16 милиарда лева; Осигуряване на енергийна диверсификация посредством дотъкмяване на гръцката газова връзка, с цел да получаваме на ниска цена газ от Азербайджан; Избор на самостоятелни и способени членове на водещите регулаторни органи като Комисия за защита на конкуренцията, Българска народна банка и КФН за обезпечаване на конкурентна и предвидима бизнес среда у нас и унищожаване на злоупотребите с цените на горивата и главните артикули и услуги; Обособяване на организацията по горите като самостоятелна държана организация, към която да преминат всички горски стопанства; прекъсване на злоупотребите в горските стопанства и на закононарушенията по отношение на българската гора.

По-рано стана ясно, че преговорният екип ще се води персонално от Кирил Петков, който ще беседва с всеки депутат , който е подготвен да работи за страната по разбиране и по самостоятелен от задкулисието метод.

" Единственото по-опасно за страната от избори в този миг е задкулисието да продължава да бъде в ръководството посредством подставени лица. Ето за какво заявяваме, че няма да преговаряме със следните политици : Бойко Борисов, Делян Пеевски, Слави Трифонов и Костадин Костадинов, както и всички други народни представители, които не са свободни да вземат независими решения без предварителното единодушие на гореописаните лица или техни господари ", уточни министър председателят в оставка.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР