Шесткратният шампион Роджър Федерер (Швейцария) се класира за четвъртия кръг

...
Шесткратният шампион Роджър Федерер (Швейцария) се класира за четвъртия кръг
Коментари Харесай

Феререр мина през иглени уши, за да се класира за 4-ия кръг на Аустрелиън Оупън

Шесткратният първенец Роджър Федерер (Швейцария) се класира за четвъртия кръг на Откритото състезание на Австралия по тенис.

Поставеният под номер 3 в схемата швейцарец надви мъчно представителя на домакините Джон Милман (Австралия) с 4:6, 7:6(2), 6:4, 4:6, 7:6(8) за 4:03 часа.

Така 38-годишният Федерер записа победа номер 100 в кариерата си на Откритото състезание на Австралия и става единственият тенисист, който стига до тази граница в два шампионата от Големия шлем, откакто предходната година доближи до тази брой и на "Уимбълдън ". На шампионата на трева в Лондон той е с баланс 101-13.

Милман беше победил Федерер на Откритото състезание на Съединени американски щати през 2018 година в единствената среща сред двамата преди този мач, само че този път швейцарецът взе реванш, въпреки и доста мъчно.

Австралиецът стигна до два пробива и веднъж загуби подаването си в първия сет, а във втория се игра без пробиви. В тайбрека Федерер поведе с 6:1 и завоюва със 7:2.

Швейцарецът взе подаването на Милман в десетия гейм на третия сет и поведе в резултата, само че в четвъртата част Милман направи пробив в седмия гейм, който му беше задоволителен, с цел да изравни.

В решителния пети сет двамата си размениха по един пробив първоначално, а по-късно печелеха подаванията си и се стигна до тайбрек до 10 точки. В него Милан водеше до 8:4, след което Федерер взе шест следващи точки и завоюва мача.

"Беше в действителност мъчно. Мислех, че ще изгубя и може би трябваше да изгубя. Джон изигра страховит мач. Той заслужава всички похвали, огромен войник е и доста прелестен човек. Мачът се развиваше доста мъчно за мен. Още първоначално видях, че ще бъде комплицирано. Получи се страховит мач, а Джон също толкоз заслужава успеха ", разяснява Федерер след дуела.

В идващия кръг Федерер ще срещне Мартон Фучович (Унгария), който отстрани Томи Пол (САЩ) с 6:1, 6:1, 6:4.

Миналогодишният полуфиналист и шести подложен Стефанос Циципас (Гърция) отпадна в третия кръг след загуба от Милош Раонич (Канада) с 5:7, 4:6, 6:7(2).

Раонич наниза 19 аса и записа 55 печеливши удара в дуела. Канадецът пропусна "Ролан Гарос " и Откритото състезание на Съединени американски щати през предходната година поради травми. Следващият противник на Раонич е Марин Чилич от Хърватия.

Италианецът Фабио Фонини се класира за четвъртия кръг след триумф над Гуидо Пея (Аржентина) със 7:6(0), 6:2, 6:3./БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР