Шестима от обвиняемите по случая с незаконен внос и преработка

...
Шестима от обвиняемите по случая с незаконен внос и преработка
Коментари Харесай

Шестима от обвинените са схемата с боклука се изправят пред Темида

Шестима от обвинените по случая с противозаконен импорт и преправка на рискови и неопасни боклуци се изправят през днешния ден пред Специализирания углавен съд, заяви БНР.

За четирима от тях прокуратурата желае непрекъснат арест, а за останалите двама – домакински арест.

Общо 10 са обвинените за противозаконен импорт и преправка на рискови и неопасни боклуци, оповестиха през вчерашния ден от прокуракурата.

Прокуратурата разгласява фотографията с имената на известните персони, измежду които и убити, открита в дома на А. Б.

7 са упрекнати за присъединяване в незаконна група с користна цел и с присъединяване на длъжностни лица. За четирима от тях ще се насочи искане за най-тежката мярка задържане под стража. Двама ще бъдат пуснати под домакински арест, а един – против гаранция от 1 млн. лева

От брифинга на прокуратурата стана ясно, че зам.-министърът на екологията Красимир Живков е подпомагал незаконна активност с импорт и експорт на боклуци на предприемачите братя Атанас и Пламен Бобокови. Живков в е упражнявал напън върху чиновници в ековедомството със закани за уволнения.

Обвиниха 10 души за схемата с боклука, гаранция от 1 млн. лв. за единия от братя Бобокови

За единия от братята Бобокови ще бъде поискано задържане под стража, а за другия е избрана гаранция 1 млн. лева, прецизираха от обвиняването. Постоянен арест обвиняването желае и за Красимир Живков.

Прокуратурата пусна лист с имена и суми, конфискуван от вкъщи на един от обвинените – на А.Б. (вероятно Атанас Бобоков).
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР