Шестима души, сред които и жена, са задържани за кражба

...
Шестима души, сред които и жена, са задържани за кражба
Коментари Харесай

Заради крупен обир в Банско: МВР провежда спецакция в Монтана и Видин, има арестувани

Шестима души, измежду които и жена, са арестувани за кражба на 350 000 лв. и 200 грама злато в Банско. Арестите са след спецакция на Министерство на вътрешните работи в няколко града, измежду които Монтана и Видин. Операцията е по заповед на основния секретар на силовото министерство Петър Тодоров и в нея взели участие над 75 служители на реда.
Кражбата станала на 8 март в Банско. Освен парите, били отмъкнати и към 200 грама злато. Криминалистите имали обвинени, а след организация и заповед на основния секретар, акцията почнала тази заран на територията на регионалните дирекции на Министерство на вътрешните работи в Благоевград, Кюстендил, Монтана, Видин и София.
Задържани са Борислав Севдин, Венцислав Стоилов, Габриела Симова, Марио Рангелов, Жечо Белясин и Георги Христов.
Претърсват се 10 жилища, един офис и 8 коли. В дома на Жечо е открит газовия револвер на обрания. Той не е бил деклариран за откраднат, тъй като мъжът не е оповестил притежанието му.
Това е най-големият оголен грабеж, ставал в миналото в Пиринския край. 350 000 лв. и 200 грама злато са били откраднати от притежател на кръчма в Банско.
Крадците пристигнали в града с кола на умрял човек, а го напуснали, като натоварили златото и парите в сякаш развалено БМВ, което качили на пътна помощ.
Шофьорът на пътната помощ и двама от обирджиите са от дупнишкото село Яхиново, един е от София и един от Монтана.
Ето предисторията: Докато притежателят чествал в заведението 8 март с клиенти и другари, крадците проникнали в жилището му, което е над механата, и разкрили крупната сума в дрешник. Заедно с нея отмъкнали и огромно количество злато.
Незабавно мястото било блокирано от полиция, както и входовете и изходите на града, само че крадците се измъкнали.
Става въпрос за проведена тайфа нарушители, които обаче не са експерти.
Месец по-късно полицията към този момент била по следите на обирджиите, само че чакали комфортния миг, с цел да ги заловят. И тази заран няколко полицейски дирекции се присъединили в обиските и арестите - Благоевград, Кюстендил, Видин и София.
Работата продължава под надзора на районната прокуратура в Благоевград.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР