Шести час депутатите не успяват да се разберат какъв да

...
Шести час депутатите не успяват да се разберат какъв да
Коментари Харесай

СРАМ: Шести час депутатите не могат да гласуват единна декларация за Украйна

Шести час депутатите не съумяват да се схванат кой да е точният текст за декларацията, с която да осъдят съветската инвазия в Украйна и дали той да съдържа словосъчетанието " наказания против Русия ", или не. Но малко след 14,00 часа се съгласиха на полемика по формулировките, само че възбудиха нов спор в залата, приключил с поредна отмора, поискана от безгласната писмен знак Българска социалистическа партия.



Първи против текста се подвигна водачът на " Възраждане " Костадин Костадинов, който призна, че има експанзия от страна на Москва. Но разгласи скандално, че дейностите и думите на съветския президент Владимир Путин били безусловно същите, употребени от щатските Клинтън и Джордж Буш-младши. " Няма безконечни съюзи, а безконечни ползи ", скочи Копейкин.

" Санкции не трябва да има. В този спор България ще понесе съществени стопански вреди, а виждаме, че никой до момента не се е загрижил кой ще заплаща. Кой ще ги заплаща и дали е в народен интерес да одобряваме заявления, с които на процедура заемаме страна в спора. Щом е естествено, кой ще заплаща? България е самостоятелна страна. Каква е изгодата от глобите за нас? Какво печели българският народ и кому е нужно това? ", пита той.

Иначе декларацията на депутатите по план осъжда нарушаването на интернационалното право от страна на Руската федерация и похищението против териториалната целокупност на Украйна. Освен това поддържа сътрудниците и съдружниците си в Европейски Съюз и НАТО за приемането на пакет от ограничения, в това число налагането на наказания против Русия, както и изисква представянето на проект от Министерския съвет за справяне с следствията, като подсигурява незабавна помощ на българите в Украйна. В декларацията се упорства Русия да приключи неотложно военните дейности и да се върне към интернационалното право в цялостен размер.

Костадинов съобщи, че това бил текстът на проектодекларацията, която ръководителите на ПГ обсъждали до обяд. Ние успяхме да се обединим към всички точки, като се изключи тези във връзка с наказания против Русия, съобщи националистът.

Копейкин заяви, че по-рано бил направен по-компромисен текст, към който се обединили всички, с изключение от ГЕРБ. Той изключвал глобите.

От " Възраждане " се оплакаха, че рапърът Ицо Хазарта посочил междинен пръст в залата, до момента в който Костадинов говорел. Шефът на Народно събрание Никола Минчев наложи забележка към съпартиеца си.
ТЕМА преди 14 минути 503 преди 18 минути 356 преди 26 минути 336
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР