Шест училища в белгийския град Шарльороа бяха подпалени умишлено тази

...
Шест училища в белгийския град Шарльороа бяха подпалени умишлено тази
Коментари Харесай

В Белгия назрява бунт срещу уроците по сексуално образование в училище

Шест учебни заведения в белгийския град Шарльороа бяха подпалени съзнателно тази седмица в символ на митинг против въвеждането на наложително полово образование в началното и междинното обучение, оповестиха локални медии. Отбелязва се, че сходни случаи са били открити в Брюксел, а нощес две учебни заведения са били запалени край Лиеж.

Белгийският вътрешен министър Анели Верлиден привиква през днешния ден съвещание с присъединяване на представители на разузнаването и полицията, с цел да се подхващат ограничения за противопоставяне на деянията на вандализъм. Тя изрази безпокойство, че ситуацията може в допълнение да се утежни.

Премиерът Александер де Кро съобщи, че за него като татко тези събития са неприемливи, тъй като учебното заведение би трябвало да бъде място за всички деца. Той добави, че половото обучение не може да бъде подлагано на подозрение, тъй като прави децата устойчиви и е основа за бъдещо полово здраве.

Властите плануват въвеждането на общо четири просветителни часа по въпросите на половото обучение в стратегиите на учебните заведения. Те са подготвили справочник от 300 страници, който ще бъде раздаван на учениците, а откакто са го прочели, децата и младежите ще могат да слагат въпроси на експерти в учебно заведение.

 

Министерството на образованието изяснява, че часовете ще бъдат съобразени с възрастта на учениците и не се планува да засягат въпросите за половата ориентировка, половото самоопределяне или полови практики. Целта е основно децата да бъдат защитени от рисково за тях наличие в интернет и да бъдат научени на почитание към другия. Въвеждането на тези часове в образователната стратегия стартира от тази година и беше утвърдено от общинските препоръки в страната.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР