Шест политически партии биха влезли в следващия парламент, ако изборите

...
Шест политически партии биха влезли в следващия парламент, ако изборите
Коментари Харесай

Шест партии влизат в следващия парламент, сочи проучване на Медиана

Шест политически партии биха влезнали в идващия парламент, в случай че изборите бяха през днешния ден . Това демонстрират данните от изследване на моментните електорални настройки на Медиана.

Изследването е извършено в интервала - 19 - 24 февруари 2023 година В него са взели участие 973 пълнолетни жители. Проучването е извършено посредством директно стандартизирано изявление и е представително за пълнолетното население на страната. Изследването на организация МЕДИАНА и е осъществено със лични средства.

Моментните електорални настройки демонстрират, че ГЕРБ-СДС остава първа политическа мощ , като има поддръжка от 24.6%. Партията на Борисов има преднина с към 2 пункта пред, която печели 22.7 %.

Като трета политическа мощ се обрисува Възраждане. Партията усилва леко поддръжката си по отношение на предходните избори, като събира 12.5%. На четвърта позиция се подрежда Движение за права и свободи с 11.3%.

След бурния конгрес Българска социалистическа партия се намира в тежко състояние. Данните демонстрират мощно разколебаване на алените гласоподаватели, които въпреки и намалели са обичайно мощно консолидирани към своята партия. Българска социалистическа партия въпреки всичко събира 8.9 % поддръжка.
 5 партии влизат в Народното събрание, в случай че изборите бяха през днешния ден, сочи изследване на Галъп
5 партии влизат в Народното събрание, в случай че изборите бяха през днешния ден, сочи изследване на Галъп

ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ си оспорват първото място

Партията на Стефан Янев " Български напредък " също близа в Народното събрание като събира 4.5 поддръжка. Под чертата, само че с късмет да бъдат част от идващото Народно заседание остават Има Такъв Народ с 3.1% и Левицата с 3.5%.

Избирателите решили да поддържат друга партия са 2.8 %. Хората, които не поддържат никого пък са 6.1%.

Проучването на Медиана демонстрира, че политикът с най-голяма социална поддръжка (49%) е президентът Румен Радев . Останалите челни места се допълват от Бойко Борисов (26%), Мая Манолова (20%), Костадин Костадинов (20%) и Стефан Янев (19%).

Както във връзка с, по този начин и по въпроса за даването на оръжия за Украйна обществото като цяло е очебийно отрицателно настроено. Данните демонстрират, че двете тематики тясно се преплитат. От едната страна са поредните " евроатлантици " (около 20 %), които желаят както да предоставяме оръжие за Украйна, по този начин и да въведем незабавно еврото. От другата страна са " евроатлантико скептиците " (около 60%), които считат, че България, сега, би трябвало да се дистанцира от сходни придвижвания (както във връзка с оръжията, по този начин и във връзка с еврозоната).
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР