Шест партии в 47-ия парламент, преднина за ГЕРБ-СДС от 7

...
Шест партии в 47-ия парламент, преднина за ГЕРБ-СДС от 7
Коментари Харесай

"Галъп": Парламент с шест партии и преднина от 7 процентни пункта за ГЕРБ-СДС

Шест партии в 47-ия парламент, преднина за ГЕРБ-СДС от 7 процентни пункта и минимална разлика сред идващите политически обединения - това демонстрират данните от изследване на " Галъп интернешънъл болкан ", извършено измежду 1009 пълнолетни жители лице в лице с таблети в интервала от 10 до 17 октомври по поръчка на БНР.

Ако парламентарните избори бяха в средата на октомври, 54.2% от интервюираните споделят, че сигурно ще гласоподават, а тези, които споделят, че евентуално биха дали своят вот, само че не са сигурни, са над 20%.

В Народното събрание влизат шест обединения - за ГЕРБ-СДС биха дали своят вот 22.5% от гласуващите, за Българска социалистическа партия - 15.1%, за " Продължаваме промяната " - 13.4%, за " ИТН " - 12.2%, за " Демократична България " - 11.2%, а за Движение за права и свободи - 10.8%. Близо до бариерата е и " Изправи се.БГ! Ние идваме! " - с 3.7%. Под бариерата личат също " Възраждане " и Вътрешна македонска революционна организация, надлежно с 2.9% и 2.3%. Останалите гласове биха отишли при други обединения.

" Потенциален проблем ще е уплахата от вируса, страх от машинното гласоподаване и така нататък Всичко това, дружно с спешната политическа и икономическа обстановка, прави изборите и за президент, и за парламент сложни за прогнозиране - във връзка с интензивността и на самия избор ", разясняват от " Галъп интернешънъл Болкан ", представени от БНР.

За президентските избори четете.

*Данните са от проучване на " Галъп интернешънъл Болкан " за Българското национално радио, извършено лице в лице с таблети измежду 1009 пълнолетни българи в интервала от 10 до 17октомври. То не регистрира събитията от последните дни. Извадката е представителна за пълнолетното население на страната. Абсолютната оптималната неточност е ±3,1% при 50% дялове. 1% от цялата извадка се равнява на към 55 хиляди души.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР