Шест или седем формации имат шанс да влязат в следващото

...
Шест или седем формации имат шанс да влязат в следващото
Коментари Харесай

И според Юлий Павлов Мая Манолова влиза в парламента, БСП остава зад Продължаваме промяната |

Шест или седем обединения имат късмет да влязат в идващото Народно заседание, сочи национално представително проучване за електоралните настройки за парламентарните и президентските избори на 14 ноември, предоставено и финансирано от " Център за разбори и маркетинг ". Данните от изследването бяха показани в националния пресклуб на Българска телеграфна агенция от шефа на центъра Юлий Павлов.

Според проучването обединението ГЕРБ-СДС се чака да има 23,5 %. " Продължаваме промяната " са втори с 16,2 на 100, а " Българска социалистическа партия за България " - 14,6 %. Четвърта политическа мощ в идващия парламент би била " ИТН " с 12,2 % поддръжка. Коалиция " Демократична България - Обединение " и Движение за права и свободи са на пето и шесто място, надлежно с 11 % и 10,3 %. С 4,2 % коалиция " Изправи се БГ! Ние идваме " (ИБГНИ) има късмет за седмото място. Под чертата остават " Възраждане " и Вътрешна македонска революционна организация.

Проучването регистрира също, че 53,4 на 100 от интервюираните ще гласоподават на парламентарните избори с предварителна настройка за кого. 13,5 % ще гласоподават, само че се двоумят коя групировка да поддържат. 13,7 на 100 не са решили дали ще гласоподават, а други 13,9 на 100 са дали отговор, че няма да гласоподават.

Според Юлий Павлов към 3,1 милиона души се чака да гласоподават на идния избор.

62,3 % от участниците в изследването считат, че бъдещият парламент би трябвало да излъчи постоянно държавно управление, само че с цената на огромни взаимни отстъпки. 25,1 на 100 са на мнение, че постоянен кабинет би трябвало да има непременно. 49,3 % позволяват, че постоянно държавно управление по-скоро ще има, а 32 % са по-скоро скептични.

Относно президентските избори - 52,3 на 100 от интервюираните декларират, че ще гласоподават и са решили за кого. 14,6 % ще гласоподават, само че не са решили за кого. Други 10,8 % към момента се двоумят, а 19,1 % няма да гласоподават.

С максимален късмет за победа на президентските избори е Румен Радев - 48,2 на 100 от запитаните показват, че ще гласоподават за него. За проф. Анастас Герджиков ще гласоподават 22,8 на 100, за Мустафа Карадайъ - 9,1 на 100, за Лозан Панов - 7,3 на 100, за Костадин Костадинов - 2 %, за Луна Йорданова - 1,1 %.

Визитка на проучването:

Проучването е предоставено и финансирано от " Център за разбори и маркетинг " и е извършено в интервал 4 - 8 ноември 2021 година Участие в него са взели 1016 пълнолетни жители от страната посредством директно стандартизирано изявление " лице в лице ". 1% от всички интервюирани подхожда на 58 000 души. Методът е посредством двустепенна гнездова извадка с възможност пропорционална на размера на гнездата.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР