Шест експлозии проехтяха в Шри Ланка по Великден, съобщава АФП.

...
Шест експлозии проехтяха в Шри Ланка по Великден, съобщава АФП.
Коментари Харесай

Шест експлозии проехтяха в Шри Ланка по Великден

Шест детонации проехтяха в Шри Ланка по Великден, оповестява Агенция Франс Прес.

Взривени са три първокласни хотела - „ Шангри Ла ", „ Синамън гранд " и „ Кингсбъри " в столицата Коломбо. Експлозии е имало и в три католически църкви - " Свети Антоний " в Кочикаде в столицата, " Свети Себастиан " в Катувапития - покрай Коломбо и " Цион " в Батикалоа в източната част на острова.Към момента Агенция Франс Прес оповестява за минимум 42 жертви и към 150 ранени. Според Си Ен Ен обаче броят на починалите е минимум 80, а на ранените - над 200. Властите предизвестиха, че броят на починалите и потърпевшите евентуално се разминава, защото в църквите е имало голямо голям брой хора, отбелязващи Великден.

Болниците са претъпкани, а в регионите на гърмежите царува безпорядък. " Вече бяха признати 80 души и не престават да идват още ", заяви представител на Националната болница в Коломбо, поискал анонимност. Експлозиите са били координирани и са избухнали едновременно на няколко места на островната страна. Все още никой не е поел отговорност за офанзивите, които управляващите към този момент дефинираха като тероризъм.

Първата детонация е избухнала в Храма " Св. Антони " в столицата Коломбо. Втората детонация е засегнала църквата " Сан Себастиан " в Негомбо, град с преобладаващо католическо население на север от столицата. Църквата " Сан Себастиан " прикани за помощ на страницата си във Фейсбук. Взривове е имало в още една черква, както и в три хотела.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР