схема НИМХСиноптиците от НИМХ предупреждават, че за утре е въведен

...
схема НИМХСиноптиците от НИМХ предупреждават, че за утре е въведен
Коментари Харесай

Синоптиците предупреждават за жълт код в седем области за утре

схема Национален институт по метеорология и хидрология

Синоптиците от Национален институт по метеорология и хидрология предизвестяват, че за на следващия ден е въведен жълт код в седем области на страната заради дъждове с гръмотевици и краткотрайно увеличаване напразно. Става дума за областите  в Западна, Югозападна и част от Южна България, съобщи.

На обособени места преваляванията ще са интензивни и обилни по количество. Има условия и за градушки.

През нощта облачността ще е раздрана, само че до среднощ към момента на обособени места ще има краткотрайни превалявания от дъжд с гръмотевици. Минималните температури ще са сред 8 и 13 градуса, осведомят от Национален институт по метеорология и хидрология.

В събота ще доминира слънчево време. След обяд и до среднощ още веднъж ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Главно в западната половина от страната ще има краткотрайни превалявания, съпроводени с гръмотевици и краткотрайно увеличаване напразно.

Привечер временен дъжд с гръмотевици ще има и в обособени региони на изток. Максималните температури ще са най-вече сред 23 и 28 градуса, по-ниски по Черноморието - под 20 градуса.

И през идващите дни въздушната маса над страната ще остане неустойчива. В неделя отново ще има краткотрайни превалявания, съпроводени с гръмотевици, основно в централните и източните региони, а в понеделник - тук-там в Северна България и планините.

В понеделник ще се усили югозападният вятър, а температурите ще се покачат и оптималните ще са най-вече сред 24 и 29 градуса.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР