Shell подобрява финансовите си резултати заедно с останалите енергийни гиганти

...
Shell подобрява финансовите си резултати заедно с останалите енергийни гиганти
Коментари Харесай

Royal Dutch Shell увеличи печалбата си с почти 50%

Shell усъвършенства финансовите си резултати дружно с останалите енергийни колоси BP, Total, Exxon Mobil и Chevron.

Още по тематиката
Shell ще доставя гориво за " Летище София "

България е първата интернационална локация, в която компанията стартира оперативна активност
10 окт 2017
Shell изтегля петролния си бизнес от Ирак

Компанията обаче ще продължи да създава газовите залежи
17 сеп 2017
Total придобива петролния бизнес на Maersk за 7.45 милиарда $

Сделката е доказателство за завръщането на сливанията и придобиванията в бранша
21 авг 2017
BP отделя част от активите си в Съединени американски щати в нова компания

BP Midstream Partners се чака да бъде листната до края на годината
20 юли 2017
Shell ще влага по 1 милиарда $ в чиста сила годишно

Това е първата огромна стъпка на Shell на пазара на различни горива
11 юли 2017
Петролните компании задържат високите дивиденти макар проблемите

Инвеститорите се опасяват, че това може да се промени
3 апр 2017
Shell продава част от бизнеса си в Северно море и Тайланд за 4.7 милиарда $

Компанията се стреми да понижи дълга си от 80 милиарда $
31 яну 2017 Най-голямата енергийна компания в Европа Royal Dutch Shell надминава своите упования и регистрира облага от 4.1 милиарда $ за третото тримесечие на 2017 година, написа Financial Times. Tака Shell се трансформира в следващата огромна компания от бранша, която усъвършенства доста финансовите си резултати, откакто колосите British Petroleum, Total, Exxon Mobil и Chevron реализираха сходни триумфи.

Промяна в бранша

Печалбата за последното тримесечие от 4.1 милиарда $ е с над 47% по отношение на същия интервал на миналата година. Тогава облагата на групата беше 2.8 милиарда $. При междинна цена от 52 $ на барел компанията е генерирала приходи за 10.1 милиарда $. След незадоволителния 3-годишен интервал в петролната промишленост Shell и BP демонстрираха, че могат да се възползват по най-хубавия метод от нарастването на цената на петрола и по-ниските разноски.

Kонкурентната английска петролна компания BP разгласи, че ще стартира назад изкупуване на акции, защото е удвоила чистата си облага на годишна база. Цената на петрола доближи за първи път от 2015 година 60 $ на барел, на което се дължи значителната смяна в сектора.

Рохан Мърфи, енергиен анализатор от Alianz Global Investors, разяснява, че огромните играчи в бранша могат да продължат да усъвършенстват резултатите си, в случай че цената на барел остане над 50 $.

Конкуренцията се ускорява

Производството на Shell се е повишило с 2% до 3.7 млн. барела дневно с помощта на договорката за придобиване на английската BG Group за 50 милиарда $ от предходната година. Изпълнителният шеф на Shell Бен Ван Бюрден съобщи, че положителните финансови резултати са доказателство за бъдещето разширение на компанията и знак за работещата тактика.

На публична конференция финансовият шеф на групата Джесика Ул изясни, че е извънредно удовлетворена от резултатите и добре свършената работа, която ще ги нарежда преди всичко в бранша. " Постигаме най-високите равнища на приходи в промишлеността, а в това време сме очевидци и на преструктуриране на компанията ", разяснява Джесика Ул.

Анализаторът в Oddo Securities - Ахмед Бен Салем, счита, че на Shell ще отнеме време да задмине Exxon Mobil, само че " са на прав път ". Той увери, че е належащо европейската компания да генерира доходи на стойност най-малко 10 милиарда $ за всяко тримесечие, с цел да извърши задачата си и да се утвърди на водещо място в бранша.

Продукцията на американската компания Exxon е малко по-голяма от тази на Shell за миналия интервал. Компанията е произвеждала по 3.88 млн. барела дневно, което е с към 2 млн. повече от конкурентната Shell.

Поради усъвършенстваните резултати на енергийните производители конкурентната среда ще се ускорява, което е знак, че обстановката в сектора се възстановява за първи път от рекордния срив на цената на петрола през 2015 година и последвалият неудовлетворителен финансов интервал.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР