Шефове на Нова тв изразиха бурно възмущение от фалшив според

...
Шефове на Нова тв изразиха бурно възмущение от фалшив според
Коментари Харесай

От Нова да покажат критични кадри за Пеевски, Доган и Гешев и ще повярваме на гнева им

Шефове на Нова тв показаха бурно отвращение от подправен съгласно тях, имейл, в който Миляна Велева, шеф ”Новини и настоящи излъчвания ” в малкия екран. Велева и някогашен към този момент шеф в Канал 3 – свързван директно с Пеевски.
Текстът е озаглавен " Професионални насоки 2020 " и в него се дават инструкции по какъв начин да бъдат отразявани известни персони и обвързваните с тях събития. На президента Радев да се отделя малко внимание. Същото отношение да се ползва към Васил Божков и всички, които са сериозни към властта.

Разбира се вниманието ще се концентрира върху новините с Делян Пеевски и Кирил Домусчиев.

Забележително топло съдействие се открива в следното напътствие: С сътрудниците от Канал 3 поддържаме първичната спогодба за продан, а от през днешния ден и с организацията на господин Недялков (ПИК - А.Н.). Там рекомендациите при конференциите на Щаба да се чуват ВИНАГИ въпросите на ИВЧЕТО (явно Ива Николова - А.Н.). Нареждането е от шефа и аз считам по този начин.

Има и други скъпи инструкции – все в този напредничав дух. Ето по този начин се прави същинска публицистика.

Но. От управлението на Нова тв са безапелационни, че имейлът е подправен. Заплашват всички, които пишат по тематиката със сезиране на съответните институции, които да вземат съответните ограничения. Ръководството, несъмнено, има право на своята реакция. То даже е разкрило повода за въпросния текст: огромният и непрестанно увеличаващ се рейтинг на малкия екран.

От което пораждат някои въпроси.

Който е гледал най-малко един път вести или публицистично предаване на Нова би запитал: Кое от изказванието по какъв начин да се отразяват упоменатите лица не е правилно? На това, което пишат шефовете или на това, което виждаме да имаме вяра?

Вместо закани, управлението да даде образец с най-малко два сериозни материала, свързани с Движение за права и свободи, Пеевски и Доган. Или за прокуртурата и Иван Гешев. Дали са разследвали ликвидацията на Булгартабак, да вземем за пример? Или заграбването на активите на КТБ? А за другарските връзки сред Кирил Домусчиев и Цветан Василев?

Да покажат също съотношението сред канени министри и политици от ръководството и сериозно настроени хора. Натрийте носовете на гадовете! Ако има с какво, де...

Защо едни от най-известните фрагменти – одобрени имена на Нова – бяха освободени, а техните места заеха най-вече хора от Канал 3, обвързвана с Пеевски?

Обяснението пък, че офанзивата е поради огромните триумфи на малкия екран извънредно някак неловко наподобява на обяснението на властта, че Борисов и ГЕРБ са атакувани поради огромните триумфи, реализирани от тях. Съвпадение? Или: Ами какво да създадем като сме толкоз сполучливи – и ние, и държавното управление? Така си е…

Да не забравим отдавнашните подозрения кой мери рейтингите, по какъв начин го прави и по какъв начин могат да бъдат манипулирани.

Закани от рода на гневното писмо единствено ускоряват сходни подозрения. Зрителите имат очи да видят и схващане – да преценяват качествата на една медия. Па била тя и Нова. Да живеят турските сериали! Толкова ли можете?

Фрог нюз

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР