На 9 юни отново ще избираме – по план нови

...
На 9 юни отново ще избираме – по план нови
Коментари Харесай

„Избори 2 в 1: Гласът ти се чува“. Първи предизборен дебат в ефира на bTV

На 9 юни още веднъж ще избираме – по проект нови евродепутати и изключително – депутати за българския парламент. В идващите седмици до вота в студиото на „ Тази заран “ посрещаме претендентите да ни съставляват в двете институции – в дебатите по bTV.

370 млн. жители на Европейския съюз (ЕС) излъчваме 720 души, които да пишат разпоредбите за общия ни живот в Европейски Съюз. 17 от тези 720 места в Европейския парламент са за нашите представители.

Защо желаят да отидат в Брюксел и по какъв начин ще създадат живота ни тук по-добър – надпреварата на хрумвания и подходи по какъв начин да бъдат осъществени тези хрумвания стартира с първия избирателен спор по bTV.

 Кампанията „ Избори 2 в 1: Гласът ти се чува “ започва в ефира на bTV на 9 май България 3 мин. Кампанията „ Избори 2 в 1: Гласът ти се чува “ започва в ефира на bTV на 9 май  „ Маркет ЛИНКС “: Над 8% е разликата сред първата и втората политическа мощ на парламентарните избори Тази сутрин 7 мин. „ Маркет ЛИНКС “: Над 8% е разликата сред първата и втората политическа мощ на парламентарните избори  Да разберем Европа: „ На кого да се обадя, в случай че желая да приказвам с Европа? “ Светът 4 мин. Да разберем Европа: „ На кого да се обадя, в случай че желая да приказвам с Европа? “  Кампанията „ Избори 2 в 1: Гласът ти се чува “ започва в ефира на bTV на 9 май България 3 мин. Кампанията „ Избори 2 в 1: Гласът ти се чува “ започва в ефира на bTV на 9 май  „ Маркет ЛИНКС “: Над 8% е разликата сред първата и втората политическа мощ на парламентарните избори Тази сутрин 7 мин. „ Маркет ЛИНКС “: Над 8% е разликата сред първата и втората политическа мощ на парламентарните избори  Да разберем Европа: „ На кого да се обадя, в случай че желая да приказвам с Европа? “ Светът 4 мин. Да разберем Европа: „ На кого да се обадя, в случай че желая да приказвам с Европа? “

На него поканихме претенденти за европарламента от шестте политически сили, които бяха част от последния ни народен парламент. Поканата одобриха всички парламентарно показани партии без Движение за права и свободи.

Разговорът ще е в три кръга – два, в които обсъждаме огромните проблеми пред Европа. В тях въпросите задаваме ние. В трети кръг участниците в задават въпроси един на различен по реда, който дефинира прелиминарен чоп.

В първия избирателен спор в ефира на bTV един против различен застават претендентите за евродепутати Андрей Ковачев от ГЕРБ-СДС, Радан Кънев от ПП-ДБ, Петър Волгин от „ Възраждане “, Румен Гечев от Българска социалистическа партия и Димитър Гърдев от „ ИТН “ (ИТН).

Андрей Ковачев е приключил биология в университета в Саарланд, Германия. Три мандата е евродепутат от Европейската национална партия (ЕНП), определен от ГЕРБ. На изборите през юни е втори в листата на ГЕРБ- Съюз на демократичните сили.

Снимка: btvnovinite.bg

Радан Кънев е приключил право в СУ „ Свети Климент Охридски “. От 2019 година до през днешния ден е евродепутат, също от ЕНП, определен с листата на „ Демократична България “. На тези избори е пети в листата на ПП-ДБ за Екологичен потенциал.

Снимка: btvnovinite.bg

Петър Волгин е приключил българска лингвистика в СУ „ Свети Климент Охридски “. Дълги години работи като публицист в БНР. Сега е втори е в листата на партия „ Възраждане “ за евроизборите.

Снимка: btvnovinite.bg

Румен Гечев е приключил политическа стопанска система в УНСС. Бил е народен представител 9 мандата в Народното събрание от Българска социалистическа партия. Сега претендент на партията за Европейския парламент.

Снимка: btvnovinite.bg

Димитър Гърдев приключил е интернационалните стопански връзки в УНСС, народен представител е в 45-ото Народно събрание. Сега е трети в листата на „ ИТН “ за европейските избори.

Снимка: btvnovinite.bg

Основни тези претенденти

Андрей Ковачев: „ Резултатите от социологическите изследвания демонстрират, че гласоподавателите имат доверие в това, което сме постигнали. Ние сме постигнали значително като част от Европейския съюз, употребявайки солидарната помощ на Европейски Съюз да наваксаме нашето закъснение. Мандатите на ГЕРБ в Екологичен потенциал и в националния парламент демонстрират, че ние построяваме България – увеличихме двойно Брутният вътрешен продукт, неведнъж от 2007 година се усили междинната работна заплата. Използваме опцията на Европейски Съюз до 2027 година съвсем 27 милиарда евро, които са разполагаем на България, да получим. Европейското развиване на България е единственият метод да изпълним идеала на нашите възрожденци – да бъде равни с другите европейски нации. “

Снимка: btvnovinite.bg

Радан Кънев: „ Основният политически конкурент е съперникът за първото място. Социологията дава една забележителна разлика и нашата задача е да убедим българските жители, че тя може да бъде преодоляна. Но аз виждам в тези изследвания нещо по-важно – демократичната общественост в България, представлявана в този момент от ПП-ДБ, в продължение на пет години имаше един евродепутат в мое лице. А в този момент ще имаме четири пъти по-голямо доверие, което значи, че и в България, и в Европа сме посочили най-важното – това, че България може да бъде мощна в обединена Европа, че нашите цели дават отговор на упованията на българските жители. “

Снимка: btvnovinite.bg

Петър Волгин: „ Нещата, които стават в България, значително са резултат от нещата, които стават в Европа – в Европейския парламент и във всички останали европейски институции. Ние се явяваме на избори за Екологичен потенциал, тъй като все едно в случай че не харесваш болшинството в националния парламент, да не се явяваш на парламентарни избори. Това, че не ми харесва методът, по който работят европейските институции, не значи, че би трябвало да абдикираме от тях. Тъкмо противоположното – когато нещо не ти харесва, ти не се свираш в кухнята, а правиш всичко допустимо, с цел да го промениш. Убеден съм, че резултатите на „ Възраждане “ на изборите ще са още по-добри от това, което демонстрират социологическите изследвания. В Екологичен потенциал би трябвало да има партии, освен от България,  които би трябвало да пазят на първо място националния интерес, а едвам по-късно, в случай че остане време и предпочитание, да се грижат за ползите на Вашингтон, Киев, Пекин, Москва и така нататък “

Румен Гечев: „ Българска социалистическа партия прави всичко допустимо за възстановяване на икономическото ниво и стандарта на живот в нашия общ дом – Европейския съюз. Ние се гордеем с това, че точно с министър председател от Българска социалистическа партия подадохме формалната молба за участие в Европейски Съюз, при министър председател от Социалистическата партия станахме членове на Европейски Съюз. Ние поддържаме всички начинания и политики на Европейски Съюз, които са от изгода и на България. Ние се надяваме, че този процентът на доверие към партията ще бъде повишен, защото се оказахме прави – в националния парламент казахме, че глобите, които се постановат на Русия, ще навредят повече на Европа. Статистиката на Евростат го потвърждава. Повече от 15 години от Българска социалистическа партия настояваме за завършването и разширението на нуклеарните планове в България и спорихме с Европа, която настояваше единствено за възобновими източници. Ние ще опитаме и мисля, че ще убедим българските жители, че Българска социалистическа партия има съответни хрумвания и политики, които ще отстоява и ще бъдат потребни, както за нашите европейски сътрудници, по този начин и за България. “

Снимка: btvnovinite.bg

Димитър Гърдев: „ Социологията няма по какъв начин да мери доверието към Има Такъв Народ, тъй като партията не е взели участие в избори за Европейски парламент. В нашата партия има едно изрично мнение, че социологията в никакъв случай не познава, по този начин се случи и в националните парламенти. Абсолютно съм уверен, че в конкуренцията за Екологичен потенциал хората ще видят нови хрумвания, ще видят нещата, които предлагаме, и това ще промени тази социология от началото на предизборната акция. Тя въпреки това демонстрира, че европейският гласоподавател е доста сериозен сега към това по какъв начин работи Европейския парламент и какви са неговите цели. Ние считаме, че Европа има бъдеще, само че тази Европа би трябвало да бъде по-ефективна. Здравият разсъдък и успеваемостта би трябвало да бъдат водещи в работата на Екологичен потенциал. “

Целия спор гледайте във видеото!

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР